Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Två mästerskapsmedaljer i skytte till FMLOPE-medarbetare

fmlope

Thomas Grevholm erövrade två bronsmedaljer i Försvarsmaktsmästerskapet i skytte. Både i fältskjutning och banskjutning visade Thomas prov på sin skjutskicklighet. – Det är alltid besvärligt att skjuta precisionsskjutning på 200 meter med rödpunktsikte då det regnar och under finalen var det mycket regn! Men det är bara att försöka göra sitt bästa. Jag är glad att jag under dessa förhållanden lyckades knipa bronsplatsen trots det ihållande regnet. Jag har aldrig lyckats få två mästerskapsmedaljer så det känns självklart mycket roligt!

Thomas Grevholm under pågående FMM skytte och finalskjutning Ak 5 C bana där han avancerade i finalfältet till en fin bronsplacering.

Thomas Grevholm under pågående FMM skytte och finalskjutning Ak 5 C bana där han avancerade i finalfältet till en fin bronsplacering.

FMLOPE tillhör Militärhögskolan i Halmstad (MHS H) och representerade skolan vid Försvarsmaktsmästerskapet i skytte (FMM). Thomas Grevholm tog hem bronsmedalj i två discipliner. Mikael Gudmundsson, också från FMLOPE, kom på en fin åttonde plats i fältskjutning Ak 5 C i sitt första Försvarsmaktsmästerskap. Totalt 85 skyttar deltog i fältskjutningen.

Medarbetarna från FMLOPE har nått mycket fina framgångar i FMM skytte som under några dagar i maj avgjordes på Livgardet. Bronsmedalj i fältskjutning Ak 5 C för Thomas får ses som en stark prestation då det var en förhållandevis svår skjutning med många långa skjutavstånd. I banskjutning Ak 5 C låg Thomas på en fjärde plats efter grundomgången inför den efterföljande finalskjutningen där det är totalt 20 skyttar som gör upp om de tre mästerskapsmedaljerna. Thomas lyckades återigen prestera väl och avancerade en placering och erövrade ytterligare en bronsmedalj:
– Det är alltid besvärligt att skjuta precisionsskjutning på 200 meter med rödpunktsikte då det regnar och under finalen var det mycket regn! Men det är bara att försöka göra sitt bästa. Jag är glad att jag under dessa förhållanden lyckades knipa bronsplatsen trots det ihållande regnet. Jag har aldrig lyckats få två mästerskapsmedaljer så det känns självklart mycket roligt!

Prisutdelning Ak 5 C fältskjutning. Från vänster  bronsplats till Thomas Grevholm. Silverplatsen gick till Kjell Gillberg, LedR. Segrare och guldmedaljör Erik Landquist, I19.

Prisutdelning Ak 5 C fältskjutning. Från vänster bronsplats till Thomas Grevholm. Silverplatsen gick till Kjell Gillberg, LedR. Segrare och guldmedaljör Erik Landquist, I19.

Att de två MHS H-medarbetarna slutade bland de åtta bästa skyttarna får ses som en mycket fin prestation. – Strålande, säger chefen för MHS H, Anders Stach. Jag gratulerar till fina prestationer och gläds med skyttarna som profilerat vår skola och Halmstads garnison i disciplinen att hantera vår huvudbeväpning!

För oss vid FMLOPE är det extra viktigt och värdefullt att bibehålla personliga färdigheter kopplat till vårt militära yrkeskunnande uttrycker både Thomas och Mikael. Att delta vid FMM skytte blir då en naturlighet för oss för enhetens utvecklingsarbete inom ledande och lärande kopplat till professionen.

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *