Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Lexicon levererar lärprodukter

fmlope

Projektförteckningen med pågående projekt gås igenom projekt för projekt. Det är en minutiös genomgång där status, nuläge, prioriteringar, licensfrågor osv lyfts. Färgfält i rött, gult och grönt med siffror i ändras.

Från vänster Magnus Gudmundsson FMLOPE, Tobias Öqvist, huvudprojektledare Lexicon och Malin Jansson vd Lexicon.

Från vänster Magnus Gudmundsson FMLOPE, Tobias Öqvist, huvudprojektledare Lexicon och Malin Jansson, vd Lexicon Interactive.

Det är avstämningsmöte med Försvarsmaktens leverantör av digitala lärprodukter. Magnus Gudmundsson är kunden (Försvarsmakten) som beställt och nu följer upp leveranserna. Bredden av kurser är stor. Några exempel, AK4 (automatkarbin), likabehandling, eldistribution, ungdomsverksamhet, rehab fortsättning, UPS (avbrottsfri kraft) och xAPI.

– Vi ses ungefär åtta gånger per år under ett ganska långt möte och går igenom alla projekt, säger Malin Jansson, vd på Lexicon Interactive. Kurser som dessa har stor potential att leverera utbildning som enkelt går att räkna hem ekonomiskt. Det handlar om att nå samma mål som en klassisk klassrumskurs. Vi brukar räkna på produktionsbortfall, kostnader för lärare, lektionssalar, resor, hotellnätter osv för våra kunder.

– Ja vi har en god relation och försöker lägga avstämningsmöte till de tillfällen då vi behöver träffas ändå, vid uppstart av ett beslutat projekt eller en diskussion om ett eventuellt, säger Magnus Gudmundsson från FMLOPE. Jag har kontakt med de inom Försvarsmakten som kommer med önskemål om nätbaserade kurser och när vi kommit så långt att det blir en beställning så har initiativtagaren ansvaret att driva projektet ur sitt perspektiv. Att till exempel ställa expertkunskap till förfogande. Ekonomiskt finns det massor av möjligheter att spara utbildningspengar som kan användas till andra saker i försvaret, exempelvis till att öka Försvarsmaktens operativa effekt.

Det var Lexicon som levererade kursen som utsågs till Best e-Learning Solution av NATO e-Learning Forum http://www.lexicon.se/Lexicon/Lexicon/Press-Center/NATO-pris-till-Lexicon-Interactive/

Här är en trailer som visar några av kurserna som levererats till Försvarsmakten.

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *