Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Positivt om nätmöten

fmlope

Alla som kallas till nätbaserat möte ledarskap och pedagogik kan inte delta då de inte har möjlighet att koppla upp sig på Adobe Connect på Försvarsmaktens lärplattform. Hur ser chefen för FMLOPE på det?

Bakgrund
Vi rapporterade det senaste nätbaserade ämnesmötet ledarskap och pedagogik:
Vilka styrkor respektive utmaningar ser vi i vår verksamhet gällande utbildningsmetodik och trupputbildning?
Vi kompletterade med en intervju med projektledaren Thomas Grevholm:
Försvarsmaktens lärplattform inte för alla?

FMLOPE kallar till ämnesmöte ledarskap och pedagogik men alla kan inte delta då de inte har möjlighet att koppla upp sig till Adobe Connect på Försvarsmaktens lärplattform. Stefan Borén, chef för FMLOPE, hur ser du på detta?
– Med risk för att låta som att jag upprepar vad Thomas Grevholm redan sagt, så är det definitivt en modell vi ska fortsätta med. Att vi blir effektivare och mer kostnadsmedvetna, men ändå kan få till resonemang med varandra som leder till bra verksamhet av god kvalitet, är något alla vinner på såväl organisationen/verksamheten som vi själva som individer/privatpersoner. Ju mer vi också tränar på mötesformen och på hur vi använder de verktyg programmet erbjuder, desto bättre tror jag också vi känner att vi kunnat komma till tals och varit delaktiga precis på det sätt som ett fysiskt möte erbjuder. Sedan är det viktigt att påpeka att det finns det tillfällen då ett fysiskt möte är att föredra, men tiden då vi bara såg det som det enda alternativet, är förbi.

Vilket är FMLOPE ansvar? Ska Försvarsmakten verkligen fortsätta med nätmöten?
Vårt ansvar är att lösa våra uppdrag/uppgifter med så hög kvalitet som möjligt. När det gäller HUR vi väljer att lösa dessa, så är det vårt ansvar att försöka ”leva som vi lär” och att visa på de möjligheter som finns. De begränsningar som finns är såklart utmanande, men det kommer att ske förbättringar så småningom analogt med att utveckling ofta tar tid och kräver tålamod. Att arbeta efter en devis av typen ”det går aldrig”, ligger knappast för en utvecklingsenhet.

Vad vill du säga till de kollegor på förband, skolor och centrum som anser att IT-infrastrukturen begränsar deras möjligheter?
– Jag vill uppmana dem till ett positivt tänkande. Att med full respekt för att det finns säkerhetsaspekter att beakta, ändå tänka i termer av möjligheter och förbättringar. Vi kommer sällan eller aldrig att utvecklas, om vi är inte är öppna för att göra det och således så måste jag för att kunna utvecklas, börja med mig själv.

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *