Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Handledare utbildningsmetodik 2018 – anmälan

fmlope

Nya förutsättningar för personalförsörjning och genomförande av utbildning gör att Försvarsmakten de närmaste åren behöver uppmärksamma behovet av instruktörskompetens. Förmågan att kunna verka som instruktör och använda en god utbildningsmetodik är viktig för Försvarsmaktens fortsatta utveckling. Denna förmåga kommer i huvudsak att utvecklas lokalt. Som stöd för detta kommer FMLOPE att genomföra kurs Handledare utbildningsmetodik.

Kursen genomförs i tre delar med kursstart 2018-01-17 – 19, andra kurstillfälle 2018-02-07 — 09 och examination 2018-06-04 – 05. och i samverkan med Polisen. Detta innebär att deltagarna kommer att arbeta i grupper med personal både från Polisen och Försvarsmakten.

I kursens del 1 och 2 används en metodik som innebär att kursdeltagarnas erfarenheter och kunnande om utbildning utvecklas i mötet med andra utbildare. Vi kommer att göra utbildning och prata om det vi gjort och upplevt tillsammans. Vi kommer inte att föra samtal om hypotetiska situationer, om teoretiska exempel eller om situationer som bara någon enstaka deltagare upplevt.

I kursens tredje del sker gemensam uppstart och examination. Däremellan genomförs kursen på distans. Denna del omfattar pedagogisk grundsyn, praktisk handledning och planering av ett eget utvecklings-/utbildningsprojekt.

Vid kursen används Handbok Utbildningsmetodik (2013) och Pedagogiska grunder (2006).

Kursanmälan sker via elevportalen i PRIO senast 2017-12-01. Tillhör du Hemvärnet eller någon frivilligorganisation och vill gå kursen? Kontakta din utbildningsansvarige.

Så här hittar du kursen i PRIO.

Ämne: Pedagogik och utbildningsmetodik

Temaområde: Pedagogik grunder

Kursbenämning: Handledare Utbildningsmetodik

Kurskod: ÄMPGK341PE03

Läs mer om tidigare utbildningstillfällen. http://blogg.forsvarsmakten.se/fmlope/handledare-utbildningsmetodik/

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *