Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Samverkan för utveckling

fmlope

FMLOPE och Försvarshögskolan (FHS) har fortlöpande möten för att utbyta erfarenheter och informera varandra om pågående utvecklingsarbeten samt forskning och utbildning inom ledarskapsområdet. I veckan genomfördes ett sådant möte där FMLOPE regementsförvaltare Thomas Grevholm träffade avdelningschef Jan Fredriksson vid FHS ledarskapsavdelning.

Thomas Grevholm och Jan Fredriksson

Thomas Grevholm och Jan Fredriksson

Syftet med mötet var att informera varandra om pågående ämnesrelaterad verksamhet inom Försvarsmaktens utbildningar samt FHS utbildningar. Båda parter ser nyttan med denna typ av möten av flera skäl – allt i andemeningen att vi inom ramen för våra olika uppgifter ska utveckla och stärka bl.a. officerarnas förmåga i befälsföring (ledarskap och chefskap) och inom utbildningsmetodik. En särskild fråga som diskuterades denna gång var behov av framtida kompetensutveckling för ämneslärare ledarskap som är involverade i den grundläggande officersutbildningen vid Officersprogrammet (OP).  En annan fråga var det pågående utvecklingsarbetet av ”chefsutvecklingen” vid den högre officersutbildningen (HOP) som från 2018 innehållsmässigt med största sannolikhet kommer att samordnas av FHS ledarskapsavdelning.

Samma dag genomfördes FHS Ämnesråd – ledarskap under påfrestande situationer – där representanten ur FMLOPE samt FHS representant deltog med stöd av nätmötesverktyg på plats i Halmstad. Detta ämnesråd genomförs en gång per månad där Försvarsmakten vanligtvis är representerad av FMLOPE samt en representant ur någon av Försvarsmaktens arenaskolor.

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *