Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Tre träff i A-boxen

fmlope

Reservofficerseleverna utbildar och utbildas i skytte med AK5C. Metodiken i Handbok utbildningsmetodik används och de genomför övningar från en fastställd övningsförteckning, ÖFT.

Visitation före skjutning

Visitation före skjutning

Vapenhantering är a och o i Försvarsmakten. Det är en grundläggande kunskap att kunna hantera sitt personliga vapen. När Militärhögskolan i Halmstad genomför reservofficersutbildning så är utbildning till instruktör ett av målen. Att använda vapenutbildning som verktyg innebär att eleverna får större vapenvana samtidigt som de tränar på att bli instruktör med mål att bli godkänd skjutledare.

Knästående skjutställning

Knästående skjutställning

Olika skjutställningar som stående, knästående och liggande och ställningsväxlingar övas.  Det blir en del motion också. När man skjuter på 100 meters avstånd så blir det några promenader fram och tillbaka mellan skjutvall och måltavla. Det tar tid från övningen. Under utvärderingen blir det en diskussionspunkt. Kunde man valt ett annat avstånd och fortfarande nått samma mål?

Tre träff i A-boxen

Tre träff i A-boxen

 

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *