Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Andra lektionen

fmlope

Ladda! Anläggning! Patron ur! Kommandoorden ljuder genom luften utanför skolhuset på Militärhögskolan i Halmstad (MHS H). Reservofficersutbildningen fortskrider. Det är pedagogikutbildning där verktyget är vapenutbildning som används för att tränas som instruktör fortsätter. Visa, instruera, öva, öva. Handbok Utbildningsmetodik är i varje elevs medvetande.

Patrik Lidbeck, chef för utbildningsenheten vid MHS H,  följer lektionen. – Jag brinner för det här med målbild. Att ge målbild är inte helt lätt. Vår pedagogiska idé är ju att eleven själv vill lära sig.

Utbildningsmomenten ger bra synergi då det skapar tid med det personliga vapnet samtidigt som varje elev tränas i instruktörsrollen. Efter lektionspasset ger eleverna återkoppling. Allt ifrån stort till smått. Några exempel: Välplanerat. Du känns naturlig som instruktör. Medryckande. Vi alla får träna mer på terminologi/nomenklatur. Du får gärna ställa dig mer synligt framför oss. Mer säker, kändes att det hänt mycket sen förra lektionen. Gör en tydlig målbild så att vi alla har sett den.

Anette Philipson, lärare på MHS H, ger sin syn och leder den fortsatta diskussionen. – Vi märker vad du jobbar med att utveckla och bli bättre på. Hur blir vi bättre? Diskussionen fortsätter. Omställningen från det civila till det militära tar sin tid.

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *