Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Fysiskt stridsvärde – anaeroba passet

fmlope

Anders Blanksvärd, lärare på Militärhögskolan i Halmstad, har följt reservofficerseleverna under fyra veckor och utbildat dem i fysiskt stridsvärde. Tanken är att ge dem en verktygslåda hur de ska lägga upp sin träning. Man måste kunna träna sig själv för att kunna träna andra.

Examinationen är att de ska göra en individuell arbetskapacitetsanalys som svarar på frågor som, vad kräver mitt arbete av mig, kopplat till styrka, rörlighet och kondition? Beroende på våra olika uppgifter i Försvarsmakten behöver vi vara bra på olika saker. Det är utgångspunkten vid examinationen.

Bilderna visar ett stationsindelat lektionspass på hur man kan lägga upp ett träningspass med korta, intensiva moment som skapar mjölksyra i musklerna. Detaljerna skapades i dialog med eleverna. Två av eleverna fick även mätt sin mjölksyra i blodet (laktattest) före och efter passet.

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *