Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Lyckat ämnesmöte med fördjupning i nya publikationer

fmlope

FMLOPE genomförde i veckan årets andra ämnesmöte ledarskap och pedagogik. Denna gång genomfördes detta med stöd av modern nätmötesteknik – Adobe Connect.

Ett 15-tal deltagare medverkade under mötet där huvudnumret var att fördjupa sig i de två relativt nyutkomna publikationerna från FHS – ”Ledarskapsmodellen” samt ”Rustad för risk”.

I den första delen av seminariet beskrev en av bokens författare, professor Gerry Larsson vid Försvarshögskolan (FHS) något om den förstnämnda boken. Därefter genomfördes en fördjupning med frågor och diskussion kring delar av boken och dess innehåll. Under seminariets andra del medverkade professor Ann Enander och Markus Börjesson (också FHS) som presenterade boken ”Rustad för risk”. Deltagarna uttryckte flera möjligheter att använda båda dessa böcker i sin verksamhet.

Som avslutning på mötet informerade Thomas Grevholm och Marie Meigård om pågående och kommande aktiviteter och allmän information från oss som ämnesföreträdare. Flera positiva kommentarer gavs från deltagarna kring mötets upplägg och innehåll och vi har idag lärt oss att det går alldeles utmärkt att använda nätmötesverktyget Adobe Connect vid litteraturseminarium. Ett nätmötesverktyg som enkelt nås via FM lärplattform, itslearning.

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *