Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

FMLOPE bidrar med ledarskap vid Nordiska kadettmötet

fmlope

Ett 80-tal kadetter från fyra nordiska länder deltog i ett uppskattat ledarskapsseminarium under ledning av FMLOPE regementsförvaltare Thomas Grevholm. Seminariet belyste olika aspekter kring ledarskap och chefskap i den militära kontexten.

Fördjupade gruppdiskussioner vid NOKA17

Fördjupade gruppdiskussioner vid NOKA17

Nordiskt kadettmöte (NOKA) är en årligt återkommande aktivitet med kadetter under officersutbildning från Sverige, Norge, Danmark och Finland. I år genomfördes NOKA den 18-21 maj på Hærens officersskole (Royal Danish Military Academy) vid Frederiksberg slott i Köpenhamn. Syftet är att ge kadetterna möjlighet att utbyta erfarenheter inom olika områden och kombinera detta med diverse sporter och aktiviteter. På agendan för årets möte fanns bland annat ledarskap med som ett fokusområde.

Thomas Grevholm leder paneldebatt vid NOKA17

Thomas Grevholm leder paneldebatt vid NOKA17

FMLOPE medverkade som stöd till Militärhögskolan Karlberg med regementsförvaltare Thomas Grevholm som genomförde ett seminarium kring ledarskap. Ett 80-tal kadetter från de fyra länderna deltog aktivt under seminariet som belyste olika aspekter kring ledarskap och chefskap i den militära kontexten. Ett fiktivt konfliktscenario låg till grund för fördjupade gruppdiskussioner som avslutades med en längre paneldebatt där kadetterna redovisade sammanfattningen från deras diskussioner.

Kadetterna och närvarande skolchefer uttryckte sin uppskattning över seminariet, dess innehåll och upplägg. Vi på FMLOPE är tacksamma över möjligheten att stödja det svenska deltagandet under årets NOKA och hoppas på fortsatt lärande och erfarenhetsutbyte inom ledarskap mellan våra nordiska kadettskolor.

Mer från kadettmötet www.facebook.com/HaerensOfficersskole

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *