Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Partnerskap för fred och nätbaserat lärande

fmlope

Vi måste hela tiden vara nyfikna, lyssna och lära oss av hur de yngre använder tekniken i sin vardag. Partnerskap för fred eller Partnership for Peace (PfP) arbetsgrupp nätbaserat lärande diskuterade hur nätbaserat lärande bättre kan användas i respektive försvarsmakt.

Deltagarna samlades vid ett möte i Vilnius, Riga, under veckan. Sverige representerades av Magnus Gudmundsson, FMLOPE.

Några frågor som togs upp är hur deltagarländerna kan stötta olika övningar, där ibland övningen Viking 18 med nätbaserat lärande. Vilka kurser som redan finns hos de olika länderna och som skulle kunna användas.

Vidare diskuterades hur nätbaserat lärande i de olika deltagarländerna kan få uppmärksamhet uppåt i organisationerna, en fråga även vi i på FMLOPE ställer oss i förhållande till Försvarsmakten. Vilka kanaler som kan användas för att sprida och öka användandet av nätbaserat lärande och våra lärplattformar. Hur vi kan jobba med att övertyga beslutsfattare om värdet, om möjligheterna av att använda nätbaserat lärande och nätbaserade metoder.

Vi kan bara bli bättre, vi har kommit långt, men för att hänga med teknikutvecklingen, vara en attraktiv arbetsplats, måste vi se hur våra unga lär sig. Vi måste hela tiden vara nyfikna, lyssna och lära oss av hur de yngre använder tekniken i sin vardag.

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *