Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

FMLOPE stödjer frivilliga försvarsorganisationer med utveckling och kvalitet

fmlope

FMLOPE har träffat företrädare för de frivilliga försvarsorganisationerna (FFO) för att diskutera hur de kan utveckla och kvalitetssäkra sin utbildning i pedagogik så att det finns en tydlig koppling till de krav på förmågor som gäller för krigsplacerade gruppbefäl i Försvarsmakten.

FFO företräds inom detta område av Flygvapenfrivilligas Riksförbund (FVRF).
FMLOPE har, i rollen som Försvarsmaktens ämnesföreträdare ledarskap och pedagogik, genomfört ett utvecklingsarbete för att tydliggöra ämnesprogression från gruppbefälsutbildning (GBU) till specialistofficersutbildning (SOU).
Det fanns ett behov av att beskriva och utveckla Försvarsmaktsgemensamma förmågor och lärandemål för bland annat gruppbefäl dvs VAD och HUR bra något ska kunnas! En viktig del i detta arbete är de förmågor som FFO bidrar med till Försvarsmakten.

FVRF representerades av Jan Otterström, Thom Gustafsson och Lars Pettersson. Diskussionerna var mycket givande och vi tror på snabba resultat!

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *