Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Ny styrning för militär grundutbildning är under framtagande

fmlope

FMLOPE ansvar för den militära grundutbildningen (GU) är mental träning under GU samt den generella delen av gruppbefälsutbildningen gällande truppföring och trupputbildning. Detta ingår i den så kallade Strimma C som handlar om samarbete i grupp.

FMLOPE har deltagit i en utbildningsfältövning i Stockholm gällande GU. Utbildningsfältövningen syftar bland annat till att utbilda personal med nyckelbefattningar i kommande års grundutbildning. Vi (FMLOPE) har ett sakansvar för Strimma C (som handlar om samarbete i grupp), mental träning under GU samt den generella delen av gruppbefälsutbildningen gällande truppföring och trupputbildning.

Mikael Lindholm, Mikael Gudmundsson och Thomas Grevholm deltog bland annat med presentationer utifrån dessa sakområden. Styrningarna för grundutbildningen framgår i Handbok Grundläggande Soldat- och Sjömansutbildningar där en ny utgåva för 2017 är under framtagning.

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *