Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

En egen handledningsstrategi

fmlope

Ett av målen vid Handledarutbildning Utbildningsmetodik är att deltagarna ska kunna handleda kollegor i deras utveckling inom området utbildningsmetodik. Deltagarna ska därför formulera sin egen handledningsstrategi och pröva denna i en skarp handledningssituation.

Efter kursen ska deltagarna tillsammans med andra kunna analysera, problematisera, reflektera och utveckla sitt sätt att handleda andra. – Det handlar mycket om att få den handledde att göra målet till sitt eget, ta uppgiften till sin och att den som handleder att med handledning hjälpa den handledde att nå målet. Det kan handla om att visa, instruera osv, säger Mikael Gudmundsson.

Vid ett tillfälle under genomgången säger Mikael Lindholm: – Det händer spännande saker när ni diskuterar. Det är lysande exempel på hur ni fångar det teoretiska för att se och göra det praktiska. Att se sitt eget lärande. Härligt!

Under tiden fram till examinationen kommer deltagarna att ha övat handledning och då hela handledningsförloppet som är förhandledning, genomförande och efterhandledning. Vid examinationen kommer de också att redovisa och diskutera sin handledningstrategi.

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *