Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Utveckla en utvecklingsplan

fmlope

Ett av målen vid Handledarutbildning Utbildningsmetodik är att kunna leda lokala utvecklings- och utbildningsprojekt inom området utbildningsmetodik. Deltagarna ska göra en plan för ett utvecklingsarbete på den plats där de verkar till vardags eller är involverad i.

Mikael Gudmundsson introducerar uppgiften. En del av uppgiften på plats är att ta fram en så kallad SWOT-analys av sin utvecklingsplan. En annan är att diskutera sina tankar och idéer med de andra kursdeltagarna.

Ett av kraven på kursdeltagarna efter genomförd utbildning är att tillsammans med andra analysera, problematisera, reflektera och utveckla sin syn på hur pedagogiskt utvecklingsarbete kan genomföras. Under kursens gång ska uppgiften redovisas för de andra kursdeltagarna på FM lärplattform, itslearning, där de ska läsa och respondera på sina gruppdeltagares arbete samtidigt som de får respons på sitt arbete från de andra. Det innebär att varje deltagare dels får konstruktiv kritik på sitt arbete från fyra personer samtidigt som de tar del av och ska ge konstruktiv kritik på fyra personers arbete.

Under examinationsdagarna i slutet av maj kommer gruppdiskussioner genomföras där varje deltagares utvecklingsplan redovisas och därefter leder deltagaren ett utvecklande samtal med övriga i gruppen. Denna del av utbildningen kommer också beskrivas på en blogg nära dig.

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *