Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Utvecklingsmöte utbildning bekräftar FMLOPE arbete

fmlope

Utvecklingsmöte utbildning upplevdes som en bra kvittens att vi på FMLOPE gör rätt saker i vår roll som ämnesföreträdare – allt i andemeningen att den ämnesrelaterade utbildningen för våra officerare ska bära mot de krav på förmågor som ställs.

Under några dagar i februari genomfördes Utvecklingsmöte utbildning på Militärhögskolan Karlberg under ledning av chefen för produktionsavdelningens utbildningsenhet på Högkvarteret (C PROD UTB) Lars Hammarlund. Utvecklingsmötet syftar främst till att diskutera och bereda utbildningsrelaterade frågor kopplade till officersutbildningen.  Mötet har efterhand utvecklats till att fylla flera viktiga funktioner. En av dem är att förbereda frågor som ska diskuteras under Försvarsmaktens Utbildningsråd samt inför kommande utbildningskonferens. Utvecklingsmötets innehåll och diskussioner sätter därmed i stor omfattning agendan för de kommande årens utveckling inom Försvarsmaktens utbildningssystem.

Lars Hammarlund

Lars Hammarlund

FMLOPE deltog i vår roll som ämnesföreträdare ledarskap och pedagogik. En fråga som diskuterades, var Försvarsmaktens inflytande och påverkan på akademien. Vi noterar att våra initiativ som ämnesföreträdare ligger väl i linje med PROD UTB vilja. Vårt, sedan 2013, etablerade nätverk med ämnesrepresentanter inom Försvarsmakten, frivilliga försvarsorganisationer och i samarbetet med Försvarshögskolans Institution för säkerhet, strategi och ledarskap (FHS/ISSL), tillsammans med andra initiativ, gör att vi kan påverka kvalité och innehåll.

Lars Hammarlund beslutade bl.a. att ämnesföreträdarskapet ska formaliseras med namngivna representant/er som ska företräda Försvarsmakten bl.a. i FHS olika ämnesråd. Inriktningen är även att arbetsformer, mandat och rutiner för Försvarsmaktens påverkan på akademien ska tydliggöras i kommande revidering av Försvarsmaktens Reglemente utbildningsbestämmelser (R UTBBEST).

Vi upplever mycket bra diskussioner under mötet i allmänhet och just i denna fråga i synnerhet. Det upplevdes också som en bra kvittens för oss vid FMLOPE att vi gör rätt saker i vår roll som ämnesföreträdare – allt i andemeningen att den ämnesrelaterade utbildningen för våra officerare ska bära mot de krav på förmågor som ställs!

 

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *