Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Nordic ADL – Breakthrough in learning effectiveness and analytics with Phenomenon-Based Learning and Experience API

fmlope

Information om en av talarna vid Nordic ADL Conference i Finland 10-12 maj. Mer information och anmälan HÄR
Phenomenon-based learning is one of the learning pedagogies that has recently raised a lot of discussion around the world. The idea behind it is to learn in a form of phenomena and bring learning and teaching closer to actual practice, rather than focusing on single, disconnected subjects that do not relate to everyday life or to each other, at all. Phenomenon-based learning improves for example effectiveness, problem-solving skills, and interaction between learners.

Advisor of Online Learning Ville Tuominen – North Karelia municipal education and training consortium (PKKY)nordic_adl_ville_tuominen

Ville Tuominen is responsible for vocational eLearning unit of North Karelia eCollege at PKKY (North Karelia municipal education and training consortium). Unit provides online studies for vocational students and leads the development of eLearning environments at PKKY. Ville has also been the PKKY lead in the NASA’s Epic Challenge program. Ville has been working in educational ITC projects and been leader of eCollege since 2009. Before PKKY and eCollege he has been working as a head teacher of humanistic studies and also as a mathematics, physics and ITC teacher. Ville has also been working in Finland’s national curriculum project for national board of education in 2005 – 2007. His special field of experiments and own research is on pedagogical models, intelligent information systems and measuring learning through learning environments.

Breakthrough in learning effectiveness and analytics with Phenomenon-Based Learning and Experience API

Phenomenon-based learning is one of the learning pedagogies that has recently raised a lot of discussion around the world. The idea behind it is to learn in a form of phenomena and bring learning and teaching closer to actual practice, rather than focusing on single, disconnected subjects that do not relate to everyday life or to each other, at all. Phenomenon-based learning improves for example effectiveness, problem-solving skills, and interaction between learners.

North Karelia municipal education and training consortium (PKKY) replaced their existing LMS with Valamis – Learning Experience Platform, which offers technologies for phenomenon-based learning in online learning and implements it into a modular and flexible environment using Experience API (xAPI) and Learning Record Store (LRS). The learners approach learning in a form of a story, which is related to real life scenarios. While going through the story, the learners themselves do not necessarily recognize which subject each topic of the story is covering. They can e.g. cover subjects such as physics, mathematics and finance within a form of a story where students see all subjects related to the specific phenomenon.

New platform was officially launched to PKKY students in fall 2015. If we compare the study results of PKKY students from fall 2014 to fall 2015, the results are extremely positive and encouraging. After the adoption of phenomenon-based learning pedagogy, students have for example managed to complete their online studies much faster and with better grades. In fall 2014, a total of 81 percent of those who passed their courses gained level T1 (satisfactory) in their studies. In fall 2015, the increase in grades was notable as 78 percent of students gained either level H2 (good) or K3 (excellent). Furthermore, in fall 2014 the pass through rate in online was 49 percent when in fall 2015 the corresponding number was 59 percent. In January 2016, the pass through rate of online studies was already over 70 percent.

According to the feedback from teachers, the quality of essay answers has improved after the adoption of the new platform. Students are now able to connect the topics studied with real life, which also increases the role of personal reflection in their answers. Also, in the new learning environment, following learners’ study progress is easier for online teachers, learners as well as for local instructors. The Learning Record Store (LRS) together with Experience API enable detailed follow-up of the study progress and with the help of a visual concept map teachers can easily locate those parts of the studies that appear to be the most challenging for learners. Moreover, in the new learning environment learners can follow their own study progress and give and receive feedback of their studies.

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *