Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

En vecka kvar

flygvapenpilot

Sista tentan avklarad och ett fåtal flygpass återstår innan vi på torsdag tar våran flygexamen. Det innebär att vi är färdiga med den grundläggande flygutbildningen som har varat under ett år och har nu äntligen förtjänat våra vingarna. Vingarna symboliserar att man är pilot i flygvapnet och delas ut efter att man har blivit godkänd på alla moment som ingår under GFUn. De vingarna vi får symboliserar fixed wing, dvs ”flygplanspilot”, medan helikopter har sina egna vingar.

På examensdagen bjuds anhöriga och högre officerare in till Flygskolan. De som bjuds in är bla ”gamla” piloter som tidigare gått samma väg som vi nu kommer att gå. Dagen kommer att innehålla flygning för oss elever där vi får möjligheten att flyga med någon högre officer inom flygvapnet vid sidan som en slags symbolisk inspektion. Alla är redan godkända så det ligger ingen press på oss att prestera även om man kommer vilja prestera sitt bästa och visa att man verkligen förtjänta dessa vingar : )  Efter flygningen kommer vingarna att delas ut av FVI under en ceremoni följt av flyguppvisning med JAS 39 och Helikopter.

Nu när vi snart är klara här i Linköping kommer vi att flytta upp till MHS Karlberg i Stockholm för att slutföra våran officersexamen under våren. Det vi har att vänta oss där är lufttaktik, enskilt arbete (uppsatts) samt en slutövning. När vi är klara i Stockholm kommer vi tillbaka till Linköping som nyexaminerade fänrikar för att påbörja GTU, den taktiska flygutbildning.

Personlig blogg

En blogg som skildrar försvarsmaktens pilotutbildning från första dag.

4 kommentarer

 • Johan P 26 januari 2012 17:33

  Är fruktansvärt avundsjuk! Fortsatt lycka till, och glöm inte bort oss och uppdatera gärna bloggen!

 • Fredrik 26 januari 2012 17:11

  Undra hur ni ska klara en hel vår utan flyg.. som oss andra.. stackare :)

 • Viktor 22 januari 2012 19:46

  Låter verkligen som ni lever livet!

  Glöm inte att uppdatera bloggen mera :)

 • Jonathan 21 januari 2012 20:48

  Låter som en tradition gjord för att de högre befälen ska få flyga lite ;-)

  Hoppas ni har trevligt på ceremonin !

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *