Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Flygbefälsskolan 75 år

Mats Gyllander

17 maj 1943 inrättades FBS på Kallax för att träna Flygvapnets piloter att fälla och skjuta med bättre resultat. Denna verksamhet bedrevs därefter under en 20-årsperiod på varierande platser.

1963 när FBS huserade på Malmen, ålades FBS uppgiften att ta skapa en utbildning för divisionschefer. 1964 genomfördes den första divisionschefskursen. Flygtjänstrelaterade utbildningar är sedan dess FBS kärnverksamhet och idag motsvaras 1964 års DC-utbildning av FBS kurs – Flygtjänstledning steg 3 – vilken efter genomförande ger deltagarna den ansvarsfulla uppgiften att fatta beslut om flygning.

Idag genomför FBS i Uppsala årligen elva olika flygtjänstrelaterade utbildningar, och fler är på gång!

Jag vill idag framföra ett varmt tack till FBS nuvarande 10 medarbetare och till alla de personer som genom åren har tjänstgjort på FBS och då bidragit till att göra Flygbefälskolan till den uppskattade och respekterade institution som skolan idag utgör.

“Da et accipe, theoriam et practicam”
“Ge och ta i Teori och Praktik”

Vänliga hälsningar,
Jonas Rohlén
C FBS

 

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

1 kommentar

  • Tommy Petersson 17 maj 2018 22:18

    Grattis FBS på 75-årsdagen - och tack alla ni som jobbar eller har jobbat där,
    /Tommy, C FTS

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *