På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Roddläger i Australien gav resultat

helenenyberg

Jag är nyligen hemkommen från en månads långt läger i Australien. Det var andra besöket i Perth på relativt kort tid och det är verkligen ett fantastiskt ställe för rodd. Roddens mecka. I Australien vet alla vad rodd är. Många ror genom skola eller universitet. Landet är väldigt framgångsrikt inom sporten och vi har mycket att lära av dem. Det är en av anledningarna till att vi om och om igen åker dit för att träna. Min tränare som sedan 3 år tillbaka bott i Sverige är född och uppvuxen i Perth. Så han vet skillnaderna och har bra kontakter där. Kulturen och klimatet är annorlunda och det är fantastiskt att vi får möjligheten att vara med om detta. Jag är också extremt glad och stolt att jag sedan årsskiftet ingår i FM-Elit och kan satsa ännu mer på min träning där målet är OS 2020.

Cecilia Velin

Cecilia Velin

Vi tränade tillsammans med en roddklubb i Perth och följde delar av deras program. Det var hård träning nästan varje dag. Förutom söndagar, då var det helig vila. Det blev ungefär sex timmars träning per dag. Mestadels rodd utomhus men också lite roddmaskin, styrka, rörlighet och löpning. Jag klarade mig borta från sjukdomar och skador och kunde träna på hårt hela perioden. Jag har aldrig tidigare tränat så här hårt och mycket trots att jag har över 90 SM-medaljer som kanotist. Jag fick pressa mina gränser och känna på trötthet på allvar och möta internationellt duktiga roddare som jag kunde matcha.

Cecilia Velin

Cecilia Velin

En vanlig dag såg ut så här:
04:20 Ringde klockan och vi gick upp och åt gröt.
05:00 15 min promenad till klubben
05:45 2,5h träning på vattnet
08:30 Frukost
09.00 Yoga/stretch
09:30 1,5 träning på vattnet
12:00 Matlagning
12:30 Lunch
13:30 Sov ca 1h
14:30 Mellanmål
15:45 Promenad till träning
16:00 Träning (roddmaskin, gym eller löpning) ca 1,5-2h
19:30 Middag
21:00 Sängdags!

 

 

Lägret har gett resultat både tekniskt på vattnet och fysiska värden och tider på roddmaskin. Senast förra veckan slog jag nytt världsrekord på roddmaskin (1000 m) och förbättrade mitt personbästa på 2000 m roddmaskin med över 5 sekunder på bara 3 månader. Det lovar gott inför sommarens äventyr där målen är World Games på roddmaskin i slutet av juli och SM utomhus i augusti där jag gör debut i singel sculler. Nu fortsätter jag träna på hårt i Sverige ett tag fram över.

 

Cecilia Velin, flygplatsman vid F 17

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *