Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Flygmekanikerskola återuppstår

flygvapenbloggen

Blivande flygmekaniker lär sig hissa RB99.

I och med införandet av den nya grundutbildningen så återuppstod behovet av flygmekanikerskola i flygvapnet. Inledningsvis så räckte F 7 upp handen och erbjöd sig att ta uppgiften och att döma av rekryternas omdöme så sköter de utbildningen med bravur!

Eleverna kommer från F 7, F 17 och F 21 och var 21 stycken till antalet.

När Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) besökte F 7 flygmekanikerskola möttes vi av trevliga, ambitiösa ungdomar med mycket vilja! Lika trevligt är de att träffa kursledning och instruktörer som verkligen brinner för uppgiften. GU känns som en vitamininjektion i FM!

FMTS besökte utbildningen inom ramen för sitt funktionsansvar teknisk tjänst och har varit med i framtagandet av utbildningen. Uppföljning och utvärdering är viktiga komponenter i att ta sitt ansvar.

Tack kn Mikael Nordström HL Flygunderhåll, Billy Andersson lokal QI/ FuE samt Lt Daniel Gustavsson C Plut GU komp samt kurschef på befattningsutbildningen hjälpmekaniker för ett bra och givande besök!

 

Fljfv Stefan Nordgren FMTS
Fj Simon Stjernström FMTS

 

Fljfv Nordgren berättar om syftet med besöket för rekryter och F 7 personal.

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *