På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Flygmekanikerskola återuppstår

flygvapenbloggen

Blivande flygmekaniker lär sig hissa RB99.

I och med införandet av den nya grundutbildningen så återuppstod behovet av flygmekanikerskola i flygvapnet. Inledningsvis så räckte F 7 upp handen och erbjöd sig att ta uppgiften och att döma av rekryternas omdöme så sköter de utbildningen med bravur!

Eleverna kommer från F 7, F 17 och F 21 och var 21 stycken till antalet.

När Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) besökte F 7 flygmekanikerskola möttes vi av trevliga, ambitiösa ungdomar med mycket vilja! Lika trevligt är de att träffa kursledning och instruktörer som verkligen brinner för uppgiften. GU känns som en vitamininjektion i FM!

FMTS besökte utbildningen inom ramen för sitt funktionsansvar teknisk tjänst och har varit med i framtagandet av utbildningen. Uppföljning och utvärdering är viktiga komponenter i att ta sitt ansvar.

Tack kn Mikael Nordström HL Flygunderhåll, Billy Andersson lokal QI/ FuE samt Lt Daniel Gustavsson C Plut GU komp samt kurschef på befattningsutbildningen hjälpmekaniker för ett bra och givande besök!

 

Fljfv Stefan Nordgren FMTS
Fj Simon Stjernström FMTS

 

Fljfv Nordgren berättar om syftet med besöket för rekryter och F 7 personal.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *