Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Uppvisningspilot får förtjänstmedalj

kentloving

Martin Hansson får medaljen av flottiljchef, Lars Bergström

Martin Hansson får medaljen av flottiljchef, Lars Bergström

Förre uppvisningspiloten, Martin Hansson, har tilldelats F 17 förtjänstmedalj i silver som erkänsla för värdefull insats.

En uppvisningspilot pressar såväl sig själv som flygplanet till, nästan, gränsen vad som tillåts. Detta skall dock göras med en lika stor flygsäkerhet som vid alla andra flygningar. Uppvisningssäsongen är på sommarhalvåret, så Martin har fått lägga såväl semester som helger på att delta i olika evenemang med sin uppvisning.

Martin var uppvisningspilot mellan åren 2007-2014.

Motiveringen för Martin är:

”Martin Hansson har som uppvisningspilot gjort stora personliga uppoffringar för att marknadsföra Försvarsmakten, flygvapnet och F 17. Han har gjort det i många år utan tillbud, och i sitt värv visat prov på självständighet, ödmjukhet och föregångsmannaskap. Martin Hansson har i högsta grad personligen bidragit till Blekinge flygflottiljs goda rykte.

Kent Löving, informationschef F 17

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

1 kommentar

  • Hans Landström 18 januari 2015 16:59

    Grattis Martin, det är du värd!

    Hans Landström, Flygspecialpsykolog FV.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *