Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Erfarenhetsseminarium

FVI Sekreterare

DSC_0665Vi är åtta RO/flygledare som under en period på 2,5 år har tjänstgjort i Mazar-e-Sharif. Tjänstgöringstiden var tre månader och vissa genomförde två till tre rotationer. Tyska försvarsmakten var ansvarig för flygtrafiktjänsten på MeS och vi arbetade tillsammans med belgare, amerikaner och ungrare. Trafikbilden utgjordes av stridsflygplan, helikoptrar, transport- och passagerarflygplan samt inte minst ett antal olika UAV. Det fungerade för det mesta bra trots det stora antal rörelser som förekom, ca 10 000 rörelser/månad. Uppdraget har även innefattat att lämna över flygtrafiktjänsten till afghanerna och under vår sista tid satt de första afghanska eleverna i position i tornet.

Vi har nu under två dagar genomfört erfarenhetsseminarium och för första gången har alla FL som varit i Afghanistan samlats och delat erfarenheter och anekdoter. En slutrapport från vår tid i Mazar-e-Sharif kommer inom kort.

Vi är väldigt nöjda med att fått delta i denna insats och ser fram emot nästa.

 

Magnus Molund F17 (ATS Sturup)

Karin Boldrup F17 (ATS Ronneby)

Johan Andersson F17 (ATS Ronneby)

Joacim Stolt F17 (ATS Ronneby)

Patrik Magnetorp F21 (ATS/Luleå, numera ATS Skavsta)

Peter Kallin HKV (ATS Ljungbyhed/Ängelholm)

Joel Lejon F21 (ATS Luleå)

Fredrik Malm F17 (ATS Malmen)

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *