På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Ny förbandschef vid Luftstridsskolan

flygvapenbloggen

LSS1

Måndagen den 2 juni 2014 tillträdde överste Anders Persson som chef för Luftstridsskolan. Han mottog förbandsfanan av den avgående tillförordnade chefen, överstelöjtnant Torbjörn Eriksson.

 

LSS2

– Ni kan inte ana hur stolt jag är över att få ta befälet över Luftstridsskolan, sade Anders vid sitt inledningstal.

Ceremonin genomfördes i på Uppsala garnison under pompa och ståt med fanvakt och musikkår. Chefen för flygvapnet, generalmajor Micael Bydén företrädde Försvarsmakten vid chefsöverlämningen. Personal från LSS och inbjudna gäster, bland annat landshövdingen i Uppsala län, Peter Egardt närvarade.

Överste Anders Persson har tjänstgjort i Uppsala tidigare i sin karriär. Han flög på en av F 16 divisioner och kom första gången till Luftstridsskolan 2011 som stabschef för att efter en tid utnämnas till ställföreträdande chef för LSS. Anders kommer senast från Högkvarteret där han var chef för den flygtaktiska staben.

Överstelöjtnant Torbjörn Eriksson återgår nu till sin ordinarie befattning som ställföreträdande chef för Luftstridsskolan.

Mats Gyllander, LSS

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

2 kommentarer

  • Tommy Petersson 11 juni 2014 21:59

    Grattis Anders! /Tommy

    • Anders Persson Tommy Petersson 14 juni 2014 10:41

      Stort tack!/Anders

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *