Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Matleveranser i långa banor!

johanedlund

Cebu, 22 november

Idag har det gått ganska bra igen, 6 leggar med mestadels rissäckar och passagerare. Det får vi nog vara nöjda med!

Det rullar på lite smidigare nu på plattan sen man tog tag i logistiken och idag fick vi även ner en lastmästare som skall hjälpa till och samverka om våra laster.

Besättningen upplever att det börjar ändra karaktär på flygplatserna som dom landar på och att det akuta hjälparbetet har övergått i mer försörjning och mattransporter, det känns ju bra att hjälpen nått ut och blivit etablerad. MSB har varit delaktiga i att sätta upp baser för FN personal att utgå ifrån och nästa vecka pratas det om att vi skall flyga ut ett större sk ”base camp” som skall klara av att husera fler hjälparbetare.

Flygunderhållet fick jobba sent igen....trasig propelleravisning...som tur är så behövs den inte i värmen här nere. Dom fick leverans av lite utrustning oxå....det var ju inte helt lätt att få det igenom byråkratin här ner..mtrl killen for omkring många timmar och fick papper stämplade och pratade med olika personer som tydligen ”bestämmer” men nu är dom hos oss i alla fall.

På Mactan Airbase där vi är utgångsgrupperade så är det fortfarande myclket verksamhet, idag kom det italienare med en C-130 och skall hjälpa till så nu har jag ingen aning om hur många nationer som flyger men många är det.

Det blir ju mycket fokus på vad vi sysslar med här nere när jag bloggar men jag skulle vilja vända blicken lite mot alla där hemma! Det är många som jobbar hårt för oss med alla möjliga frågor bla TSFE personalfunktion med Carstein i spetsen. Han sliter som ett djur med att få allt att fungera för oss samtidigt som han får lägga minst lika mycket jobb på FC01 på Cypern. Divisionschefen och kompaniledning mfl sliter för att pussla ihop bemanning på två insatser samtidigt....vilket är dubbelt så mycket som enheten är dimensionerad för! Det är bara några exempel men det är många fler! Tack allihop för stödet och allt jobb, utan er hade vi inte gjort mycket ute i världen!

Idag blev jag uppringd av FVI så där spontant! Härligt med chefer som verkligen tar sig tid att kolla så allt är bra och att det funkar, man känner sig uppskattad då!

Mina vanliga chefer på enheten och flottiljen pratar jag med flera gånger om dan så där är det ju mer en del av arbetet....fast dom är lika måna om att vi skall må bra och fungera!

Avlsutar mitt dagliga bloggande med att säga godnatt, det spöregnar ute och smattrar på tak mm så jag kommer nog sova gott!

Återigen tack för stödet ni  visar hemifrån!

Johan Edlund
C FOB CEBU

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

3 kommentarer

  • Anna-Karin Widnersson 22 november 2013 18:59

    Tack Johan för dina blogg-inlägg. De ger "oss här hemma" en viktig bild av hur verkligheten kan se och ser ut.

  • Katarina Winkler 22 november 2013 19:19

    Jag saknar ord för hur imponerad jag är av ert arbete. Den här bloggen ger mig en utmärkt möjlighet att försöka begripa vad ni gör och vilka problem ni stöter på där borta. Tack Johan för att du skriver dagligen.

  • Alf Ingesson Thoor 23 november 2013 16:54

    Bra jobbat, både där nere och på hemmaplan. Alltid trevligt med personliga rapporter. FV levererar, återigen, efterfrågad effekt, snabbt, precist och innovativt. Precis så ska det vara.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *