Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

FTCH möte med krigsförbandscheferna

Svensson Johan

 

I och med att Försvarsmakten från årsskiftet intar en ny organisation som benämns FM ORG 13, inkluderande Insatsorganisation 14 (IO14) och Basorganisation 13(BasOrg13). I samband med det kommer sättet att insatsleda att förändras något. Jag som flygtaktisk chef (FTCH) kommer då att genom Flygtaktisk stab (FTS) leda direkt mot krigsförbanden mer uttalat än idag då flottiljerna har en större roll i lägre beredskap.

Mot bakgrund av bland annat kommande förändringar genomförde jag i rollen som FTCH den 16 augusti ett heldagsmöte med Flygvapnets krigsförbandschefer. Som Flygvapeninspektör har jag ett återkommande, etablerat möte kallat FVI Råd med flottilj- och skolchefer. Avsikten är att FTCH möte med krigsförbandscheferna ska fylla motsvarande funktion och etablera bättre former för ömsesidig information med krigsförbanden, främst avseende beredskaps- och insatsverksamhet, på kort och lång sikt. Många frågor som påverkar insatsorganisationen berördes under mötet, exempelvis förestående bemanningsarbete av IO14, övningsplaneringen 2013, utbildningsbehov, liksom långsiktig målbild och fokusområden med mera. Flera av FTS medarbetare, bland annat krigsförbandsansvariga samt representant från PROD FLYG deltog också.

Vi var alla överens om att mötet varit givande och att mötesformen är här för att stanna. Tack alla som deltog i mötet!

Micael Bydén/ FTCH

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *