På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Midsommar på Camp Marmal!

flygvapenbloggen

SAE ISAF har under dagarna två firat midsommar på Camp Marmal i Afganistan.
För ett antal förbandsmedlemmar har det blivit en tradition att fira på just Camp Marmal, vi är ett flertal som gjort det både 3 och 4 gånger sedan vi började verka i ISAF AOO med C-130 och HKP.
Tradition kanske är fel ord....ful ovana kanske passar bättre för man skulle ju helst vilja vara hemma med nära och kära under våra högtider.
Midsommarafton
Dagen började i alla fall traditionsenligt med regn....jo, faktiskt så regnade det från och till under förmiddagen även om det var varmt och skönt (vilket ju inte brukar vara fallet hemma i Svedala) men fram på eftermiddagen så kom solen fram och tempen steg mot 35-40 grader igen.
Förbandet hade ju verksamhet som pågick som vanligt men vi som kunde gav oss upp till NSE som hade bjudit in till galej med tipspromenad, lekar (stövelkast, cykeltävling och klipplock bygge) och till sist ett dignande midsommarbord med sill, lax, potatis, grill mm i den Norska matsalen.
Ni som varit här och ätit där vet nog att maten inte brukar gå av för hackor när den svenske kocken fixar till det! Det avslutades ju naturligtvis traditionsenligt med jordgubbar och glass.

Tävling i att cykla långsammast! Inte så lätt som man kan tro.

Midsommardagen
På midsommardagen hade vi bestämt att vi skulle fira själva bara SAE förbandet så när ordinarie verksamhet avslutats så inleddes kvällen med en lagtävling där bästa midsommarstång skulle koras.
Uppgiften var utdelad i god tid innan så alla lag hade lagt ned tid på uppgiften vilket resultatet visar!

Tävlingsbidragen....ingen nämnd, ingen glömd!

Efter att vinnare korats på sant ”Melodifestivalsmaner” med röster och poäng fortsatte kvällen med grillning och utspisning i hangaren.

Då alla var mätta och nöjda tog lekarna en mer allvarlig form, det var dags för ”Norsk Karaoke” i kombination med quiz......tänker inte förtydliga detta mer för då blir inlägget alldeles för långt. Kul var det i alla fall och det var en fight på ”liv och död” eller kanske rättare sagt ”skam och ära” där en utsedd i varje lag skulle sjunga men ingen annan fick höra musiken och sen var det frågor på tid.
Totalvinnare av samtliga tävlingsmoment blev C-130 besättningen ”Birkenstocks” som utklassade övriga men alla fick chansen att glänsa i deras närvaro :)

Summa summarum så blev hela midsommarfirandet en succé, vi lärde känna NSE som stöttar oss i vått och torrt (mest torrt just nu) och vi kom varandra närmare i förbandet och upptäckte nya egenskaper och talanger hos varandra!
Enligt mitt tyckande så är det här det bästa förbandet i Afghanistan och ISAF (åtminstone om jag får bestämma)!

Tack alla i förbandet för att ni håller humöret uppe under med och motgång och speciellt tack till de sjuka hjärnorna i MSE som fixade till skruvade tävlingar! Min midsommar blev i alla fall riktigt minnesvärd.

Johan Edlund
C SAE C-130
(Er röst från öster!)

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

1 kommentar

  • Åkerblom 25 juni 2012 15:08

    Låter faktiskt som ett väldigt roligt firande, norsk karaoke lät lite väl spännande :P

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *