Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Händelserik vecka

Svensson Johan

Ataturk Maosoleum, Ankara

Förra söndagen åkte jag till Turkiet för att besöka min motsvarighet, general Mehmet Erthen, chef för Turkiets Flygvapen. Under måndag, i Ankara, genomfördes bland annat kransnedläggning vid Ataturks Maosoleum följt av ett personligt möte med Erten. På tisdag flög delegationen till Istanbul för ett besök vid officershögskolan (Air Force Academy) där omkring 900 elever, fördelade på fyra årskullar, utbildas.  Under eftermiddagen fick vi förmånen att ta del av några av de kulturella skatter som finns i denna fantastiska stad. Direkt i samband med hemkomst till Stockholm vid onsdag lunch bar det iväg till Linköping och det stundande ledarskapsseminariet med tidigare Flygvapenchefer som ni kunnat ta del av på bloggen.

På torsdag morgon inleddes Aerospace Forum Sweden 2012 på Hkpflj område, Malmens Flygbas. Aerospace Forum, ett fyra dagar långt evenemang, är ett samarbetsprojekt mellan Försvarsmakten, Linköpings Kommun och Saab. Under torsdag och fredag genomfördes seminarier och under lördag och söndag genomfördes flygdagar. Aerospace Forum har varit ett mycket lyckat evenemang med stort inslag av internationella gäster, föreläsare, samarbetspartners samt flygplan och helikoptrar från hela världen och från alla tidsåldrar. Med tillgängliga resurser har vi planerat och genomfört aktiviteter som håller hög internationell klass. Det gäller såväl seminarie- som flygdagarna. Vi bedömer att cirka 60000 personer besökte Malmen och flygdagarna under lördag och söndag. En bekräftad uppgift gör gällande att drygt 19000 personer besökte Flygvapenmuseum bara under lördagen.

Med ett delat värdskap för Aerospace Forum kan jag konstatera att vi har mycket att vara stolta över. Jag vill passa på att framföra mitt varma tack till all personal som varit inblandnade i planering och genomförande av dessa fantastiska dagar. Inte ens det kylslagna och regntunga vädret under söndagen kunde påverka den härliga stämning och anda som genomsyrat dagarna. Tack!

Micael Bydén, FVI

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

3 kommentarer

 • Björn 8 juni 2012 07:40

  Som följeslagare till en av de internationella gästerna vid Aerospace Forum och de efterföljande flygdagarna kan jag bara instämma i ovanstående lovord. Ibland är det alltför lätt att bli "hemmablind" men att ro iland ett evenemang som detta ställer stora krav på organisation och personligt engagemang, något vi därför har all anledning att vara stolta över.

 • Strangen 7 juni 2012 10:00

  Jag vill härmed rikta mitt stora tack till alla som deltog till att göra Flygdagarna på Malmen 2012 till något mycket bra. Jag är stolt över att tillhöra det Flygvapen som visades upp och även över ha fått förmånen att arbeta tillsammans med och se några av höjdpunkterna från andra länder.
  Ha en skön och trevlig sommar och njut av ledighet mm.

  Mvh
  Övlt Stefan Stragnefeldt
  Flyguppvisningsledare Aerospace Forum Sweden 2012

 • Dr Blå 5 juni 2012 21:02

  Vi kan!

  Att fixa till en tillställning som denna med allt från flygindustri till bajjamajjor är en förmåga vi ej kan mäta - men vi har den!!!

  Bra jobbat från soldat till general!

  / Dr Blå

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *