Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

En god fortsättning på det nya året

FVC

Kamrater

Idag har jag förmånen att ha fått befattningen som chef insatsledningen. Det är självklart med ett stort mått av ödmjukhet inför uppgiften jag tar på mej det ansvaret. Det viktigaste ordet för mej är dock ansvar. Det finns en alldeles omedelbar koppling mellan den verksamhet som genomförs vid våra insatser, utomlands och i Sveriges närområde, och mej som chef insats. En koppling som i varje ögonblick kan vara bara ett ögonblick bort.

Denna koppling mellan ansvaret och den verksamhet som ni genomför där ute är helt självklar för mej och inte heller något nytt. Jag har genom min flygarkarriär levt med på denna koppling mellan verksamhet och ansvar i ledningen. Tillsammans ska vi genomföra det svåraste som finns, väpnad strid, med uppgiften i fokus men veta att det finns risker i genomförandet. Vi vet alla att det är så och skänker en självklar tanke till dem som inte är med oss längre och de som lever med konsekvenserna av en händelse under en insats.

Det finns en mängd saker jag som ny chef vill genomföra men det blir ingen lista på det här. Jag nöjer mej med att ha tre områden som jag tycker är viktigast: leveranserna där Afghanistan kommer först, införandes av FM organisation 2014 och den nationella försvarsplaneringen.

Ett självklart område att sätta mej in i är regeringens och riksdagens styrning av FM insatser. Mina erfarenheter från Libyeninsatsen visar att en effektiv dialog med försvarsdepartementet är en grundpelare för en lyckad insats.

De första veckorna kommer jag att ägna åt att sätta mej in verksamheterna inom hela bredden av insatser. Det ska bli intressant eftersom jag generellt är intresserad av försvarsmaktens alla verksamheter, faktiskt ner på detaljnivå. Jag får väl försöka hålla höjden med en chef ska kunna de gränssättning detaljerna. Det ska bli mycket intressant att få träffa er alla ute i verksamheterna.

Fortsätt ert bra arbete där ute i insatserna. Ni gör skillnad.

Vi ses i verksamheten.

Anders Silwer
Chef insatsledningen

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

1 kommentar

  • Dr Blå 1 januari 2012 21:10

    Anders, Johan med flera!

    Lycka nu till med Era nya befattningar!
    Låt Era mannar höra Er säga "jag vill vara chef, jag gillar ansvar och jag har själv sökt denna befattning och jag vill leda Er, följ mig!"

    Dr Blå

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *