Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Trötta och stolta

chefenflottilj17

 

Igår kväll avslutades den första delen av Flygbasjägarutbildningen för sju elever när de examinerades efter godkänd grundkurs flygbasjägare. Sista delen av grundkursen utgörs av Lodjursmarschen som består av momentövningar men som framför allt är ett uthållighetsprov.

I övrigt har grundkursen bestått av huvudsakligen utbildning och övning i strid, sjukvård, sambandstjänst och fältvanemoment. Efter genomförd Lodjursmarsch får de godkända eleverna rätten att bära den mörkgröna flygbasjägarbaskern med lodjursemblemet. Utdelning av baskern genomfördes i går kväll av chefen för flygbasjägarskolan under mycket högtidliga former.

Trötta och stolta grundkurselever fick efter baskerceremonin tillfälle att utbyta erfarenheter med rutinerade kamrater på mässen där unga och något äldre kollegor samlats för att gratulera.

Bra jobbat !

Mats Helgesson, C F17

 

 

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

3 kommentarer

 • Flygbasjägarkompanichefen 20 november 2011 02:26

  Grundkursen är vårt namn på den förkortade grundutbildning som våra nya soldater genomgår. Den motsvarar inte helt befälskurs 2282, framförallt avseende slutmålet.

 • E 18 november 2011 14:45

  Bra jobbat.
  Motsvarar grundkurs flygbasjägare befälskursen 2282A?

 • Lasse B 18 november 2011 00:16

  Grattis!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *