Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Flygbasjägarna på väg till Angel Thunder

FVC

En serie bilder på övning med Flygbasjägarna vid F 17. Den sista bilden är ett bevis (Patrulje) på godkänd utbildning vid danska Jaegerkorpset. Foto FM.

Flygbasjägarna är det förband som ska se till att våra flygbaser är säkra över stora ytor. Ett avancerat förband med mycket kompetent personal och intressanta uppgifter. Vi var 4 personer på besök vid förbandet under deras förberedelser inför övningen Angel Thunder i Tucson, Arizona. Övningen har fokus på ätt rädda flygande personal som tvingat skjuta ut sig ur flygplan. Angel Thunder genomförs tillsammans med förband från USA och flera andra länder. Terrängen i Arizona ger många utmaningar, berg och ormar... Vi önskar Flygbasjägarna lycka till i USA.

Det är intressant att se markförsvarsfunktionens utveckling både personer och materiellt över de senaste 20-25 åren. En fantastisk utveckling inom taktik, utrustning, eldkraft och framförallt professionellt. Hatten av för gamle nestorn Torsten Sehlin som starkt bidrog till att dra igång utvecklingen.

Anders Silwer

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

5 kommentarer

 • Carl 28 september 2011 22:19

  http://www.tucsonsentinel.com/opinion/report/050310_giffords/giffords-angel-thunder-perfects-art-rescue/

 • Robert 28 september 2011 21:33

  På den här länken från US Air Force finns lite info från förra årets Angel Thunder:

  http://www.af.mil/news/story.asp?id=123199914

 • Parabellum 28 september 2011 20:44

  @Berg:

  Titta på hundförarens högerben och på alla soldaterna på bild 3.....

 • Peter 28 september 2011 15:18

  Angel Thunder är det någon typ av SF övning där CSAR konceptet kan övas fullt ut med medevac helikopter, close air support mm?

 • Berg 28 september 2011 09:32

  Jag ser på första bilden att en av soldaterna har det gamla pistolhölstret, är den en personlig preferens eller får dom(ni) inte ut Safariland såsom frivorg har?

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *