Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Eftermiddag med Hemvärnet

FVC

image

Foto FM.

Flygbasförsvaret genomgår f n en stor förändring mot IO 14. Genom inriktningspropositionen som följdes av riksdagsbeslutet 2009 fick flygstridskrafterna uppgiften att ”i första hand användas i närområdet och när det bedöms lämpligt för insatser längre bort” (ej exakt ordalydelse). Det innebär ett viktig uppgift att forma basförsvaret för flygstridskrafterna trots färre förband tillgängliga. Hemvärnets 40 bataljoner är därvid en väsentlig del för att uppnå den försvarseffekt som behövs runt flygbaserna. Planeringen för Hemvärnets deltagande i basförsvaret är i full gång. Denna vecka genomförs en gemensam fältövning mellan Hemvärnet och flygstridskrafterna på Hagshultsbasen. Rikshemvärnschefen Bgen Roland Ekenberg, C F 17, C A3 och jag var på besök vid fältövningen för att diskutera vägen framåt. Det känns bra att vi är på gång med denna samverkan.

Anders Silwer

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

3 kommentarer

 • jan-olov 6 september 2011 20:46

  Utmärkt att vi börjar få ihop laget hv och resten av försvarsmakten och mot samma målbild.
  Det finns onekligen utrymme för hopp

  Kn Jan-olov Holm 30:e hv bataljon

 • Stockholmsknekt 7 september 2011 22:28

  Ursäkta en oinvigd, men vem är C A3?

  I övrigt bra att se HV med i även FVs medvetande.

  /Lew, Stockholmsbataljonen

  • FVI Sekreterare Stockholmsknekt 8 september 2011 09:49

   Stockholmsknekt

   C A3 är Chefen för A3-avdelningen (Operations/Genomförande av Operationer) vid Flygtaktiska Staben och leds av Överste Gabor Nagy.

   Nils Karlsson
   FVI sekreterare

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *