På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Eftermiddag med Hemvärnet

flygvapenbloggen

image

Foto FM.

Flygbasförsvaret genomgår f n en stor förändring mot IO 14. Genom inriktningspropositionen som följdes av riksdagsbeslutet 2009 fick flygstridskrafterna uppgiften att ”i första hand användas i närområdet och när det bedöms lämpligt för insatser längre bort” (ej exakt ordalydelse). Det innebär ett viktig uppgift att forma basförsvaret för flygstridskrafterna trots färre förband tillgängliga. Hemvärnets 40 bataljoner är därvid en väsentlig del för att uppnå den försvarseffekt som behövs runt flygbaserna. Planeringen för Hemvärnets deltagande i basförsvaret är i full gång. Denna vecka genomförs en gemensam fältövning mellan Hemvärnet och flygstridskrafterna på Hagshultsbasen. Rikshemvärnschefen Bgen Roland Ekenberg, C F 17, C A3 och jag var på besök vid fältövningen för att diskutera vägen framåt. Det känns bra att vi är på gång med denna samverkan.

Anders Silwer

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

3 kommentarer

  • jan-olov 6 september 2011 20:46

    Utmärkt att vi börjar få ihop laget hv och resten av försvarsmakten och mot samma målbild.
    Det finns onekligen utrymme för hopp

    Kn Jan-olov Holm 30:e hv bataljon

  • Stockholmsknekt 7 september 2011 22:28

    Ursäkta en oinvigd, men vem är C A3?

    I övrigt bra att se HV med i även FVs medvetande.

    /Lew, Stockholmsbataljonen

    • FVI Sekreterare Stockholmsknekt 8 september 2011 09:49

      Stockholmsknekt

      C A3 är Chefen för A3-avdelningen (Operations/Genomförande av Operationer) vid Flygtaktiska Staben och leds av Överste Gabor Nagy.

      Nils Karlsson
      FVI sekreterare

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *