Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Nordic Air Meet (NOAM) på F 21.

FVC

image

Stig Gotthold och Magnus Persson på säkmat på Kallax. Foto FM.

Inne på säkmat på 1 div på F 21 är det många fler flygdräkter än vanligt. Piloter provtrycker före och lämnar tillbaka utrustning efter flygning. Personalen på säkmat ser till den utrustning som krävs för att överleva om det värsta skulle hända. Ett av alla dessa arbeten kopplat till flygverksamheten som kräver sinne för detaljer och idogt genomförande av arbetsmomenten enligt fastställda rutiner. En grundförutsättning för att systemet ska fungera.

Inne på 1. division är det massor av folk. TU JAS från Linköping, ASC 890, TKSE, 1 div, besök från Schweiz och HKP mm. Full verksamhet med samövning över Norrbotten. Finska F18, norska F-16, svenska JAS 39 och ASC 890. 17 flygplan i luften. Härligt med full verksamhet på F 21 samtidigt som operationerna över Libyen fortsätter.

Anders Silwer

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

3 kommentarer

 • Honken 2 september 2011 19:14

  Se där, en F7´are på fotot!

 • William 31 augusti 2011 20:38

  Vet du Anders möjligtvis när nästa Dagny övn. genomförs?

 • Jan-Olov Newborg 31 augusti 2011 16:51

  Det var andra tider förr,när Fövsvaret inte var så fattigt och hade gott om resurser.

  Då bjöds reservofficerare in till övningar och förevisningar ihop med militärattacheer och vi fick flyga Hercules och åka buss till Kvarn,Älvdalen och FV skjutmål för att få se skarp bombfällning och attackraket skjutning med Lansen och Draken och Viggen.

  Det är väl minst 10-15 år sedan den välviljan upphörde!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *