På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Helikopter till sjöss

flygvapenbloggen

Foto: Hans Björkman/Försvarsmakten

Inom helikopterverksamheten händer det mycket just nu. Ni kan läsa på forsvarsmakten.se om de senaste utvecklingarna kopplat till HKP 15. Det känns riktigt bra att vi nu äntligen kommer igång med våra helikoptrar till sjöss i olika roller här hemma också. Det är en riktigt fin bild ovan på en vinschande HKP 15.

Anders Silwer

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

4 kommentarer

  • Sumatra 18 maj 2011 20:07

    Den bästa come-back:en på nästan 2000 år. Landa ombord, ytbärga och snart jaga ubåt och överföra mållägen- hoppas jag. Då är vi åter tillbaka där vi en gång var, för att lite försenat påbörja resan mot framtiden. Marin verksamhet och helikoptrar hör ihop, Förr-Nu-i Framtiden.

    Äntligen en dubbelriktad kommunikationsväg mellan inspektör och personalen. Mycket uppskattat initiativ och förmodligen ingen slump att just FVI är först ut.

    • FVI Sumatra 19 maj 2011 05:19

      Sumatra

      Ja. Det känns riktigt bra. Det har varit några år med hängande huvuden men det känns riktigt bra att vi är på gång inom den sjöoperativa sidan. Synd bara att man inte är 25 år yngre...

      Tack för din positivism kring bloggen. Det blev bättre än jag trodde... Kom gärna med synpunkter när du inte delar uppfattningen också. Diskussion och konstruktiv kritik gör oss alla bättre.

      Anders Silwer

  • Kalle 19 maj 2011 20:32

    Jag hade för mig att Hkp 15 genomförde en sjöoperativ insats förra året, men som ganska oinsatt civilist kan jag ha fel. Var det någon annan Hkp som ni hade då?

    • Chefen Hkpflj Kalle 20 maj 2011 00:34

      Kalle,

      Du har helt rätt. Vi hade HKP15B ombord på HMS Carlskrona i Operation ATALANTA i Adenviken och Indiska Oceanen.
      Även om kombinationen fartyg och helikopter blev en stor succé verkade vi med vissa begränsningar under insatsen och det fanns dessutom ett antal förmågor som inte var efterfrågade som vi utvecklar nu istället.

      Dessutom övergår ansvaret för den sjöoperativa förmågan med HKP15 nu till 3.hkpskv i Ronneby, vilket kommer att kräva en del träning för deras personal som inte var med ombord på CKR.

      Magnus Westerlund

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *