På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Bilden…

flygvapenbloggen

...längst upp på flygvapenbloggen kommer att ändras eftersom den bara speglar en del av vår verksamhet. Vi håller på att ta fram en bild liknande den ”FV 2000-bild” vi hade tidigare för att ha på bloggen och i andra sammanhang.

Anders Silwer

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

7 kommentarer

  • Alf Ingesso Thoor 26 april 2011 19:27

    Anser jag inte.
    Gripen är spetsen längst fram och där bakom står mängder av duktiga medarbetare som ser till att våra Gripar kommer i luften. Det är en självklarhet att så är fallet men symbolen för Flygvapnet är just flyg och att då, i typisk svensk rättvisetänkande ta med alla , ser i mina ögon bara löjligt ut.

    Bibehåll de flygande symbolerna, med olika inslag exempelvis helikoptrar och Tp-flyg för att framhålla vad Flygvapnet står för.

    Annars blir detg lika löjligt som att alla nu, i rättvisans tecken, ska bära vingar på bröstet.

    • FVI Alf Ingesso Thoor 26 april 2011 20:21

      Alf

      Den nya bilden kommer troligen att ha många flygande plattformar. När det gäller våra vingar så tycker jag de är en enande symbol. Vi "flygare" bär vingar. Det liknar det engelska uttrycken "airmen" och "airwomen". Alla som arbetar i flygvapnet är "airmen/women" oavsett grad. Det tycker jag är bra. När det gäller krav för att få bära de olika vingarna utgår jag från att fackskolorna ser till att det finns en väl definierad kravställning för att få bära vingarna.

      Jag uppskattar diskussionsviljan. Det kan bära både Flygvapnet och bloggen långt.

      Anders Silwer

  • Lennart Malmberg 26 april 2011 20:44

    Håller med om att Flygvapnet är Flygare! (Vingar eller ej...)
    Hur kommer det sig då att Försvarsmakten i alla möjliga sammanhang bara sägs innehålla "Soldater och Sjömän"? Titta bara på marknadsföringen och rekryteringen till Försvarsmakten; inte konstigt att vi har förhållandevis få sökande med den dåliga Flygvapenprofileringen.
    Försvarsmakten skall så klart bestå av Flygare, Soldater och Sjömän...

    • FVI Lennart Malmberg 26 april 2011 21:50

      Lennart

      Soldater och sjömän syftar så klart på flygsoldater. Delar annars din principiella inställning i frågan. Soldater, sjömän och flygare... borde då ordningen vara. Ska fundera på det.

      Anders Silwer

    • alf Ingesson Thoor Lennart Malmberg 27 april 2011 10:41

      Jag framförde samma åsikt i samband med Folk och Försvars konferens i Sälen tidigare i år.
      Mitt argument var just att alla är soldater oavsett grad eller tillhörighet, -alltså antingen bara "soldater" eller "Soldater, Sjömän och Flygare" (då hamnar det hyfsat rätt i historisk tidsordning).
      Som det är nu kan man få uppfattningen att sjömän inte är soldater, vilket ju är fel.

      De jag talade med var några politiker ur Försvarutskottet, de höll med om logiken även om det inte, enligt deras utsago, är direkt deras bord att kommentera nomenklaturen inom FM.

  • Challe 26 april 2011 21:16

    Och sen ska inte bilden bytas på 10 år.. ? Syftet med bloggen är väl ändå att sprida information och då är det fel att inte ta tillvara på den exceptionella reklamyta som bildplatsen erbjuder. Man ska inte parkera en fragmenterad mosaik av hårdvara där...

    Ett sätt är att använda utbytbara temabilder som pekar på händelser inom organisationen. Byts ut vid behov eller en gång i månaden/kvartalet.. tex att ena gången en bild som visar fällning från Tp84, en annan flygbasjägare på patrull, eller som nu ett par Gripar..

    Man byter när man vill förstärka blicken mot ett visst område. Det blir snyggt, rent och beskrivande.

    • FVI Challe 26 april 2011 21:47

      Challe

      Vi tackar för tipsen.

      Anders Silwer

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *