Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Vinterutbildning Kiruna

flygbasjagarna

Då var Flygbasjägarnas vinterutbildning i Kiruna över för denna gång. Vinterutbildningen inleddes i Blekinge med materieltjänst, skidteknik, skjutträning, kallt väder repetition och räddning ur isvak.

Orientering i vintermiljö

Under veckorna vid Kalixfors skjutfält har vi genomfört skidmarscher, orientering, bastjänst och överlevnadsutbildning. En del strid och patrulltjänst såsom patrullering, förföljning och observationsplats har också genomförts.

Överlevnad vinter

 

Flygbasjägarpatrull under skidmarsch

Fokus har hela tiden varit den enskilde soldatens förmåga att verka under dessa förhållanden. Klimatet och miljön här ställer höga krav på personliga färdigheter såsom att kunna orientera, hantera sin utrustning på rätt sätt, att på skidor förlytta sig längre sträckor under såväl dager som mörker och att under flera dygn kunna bibehålla stridsvärdet trots avsaknad av värmekälla.

Patrulls strid

Patrullerna har under veckorna insatsplanerat, genomfört och utvärderat/rapporterat de uppgifter de tilldelats med gott resultat trots de utmaningar övningsledningen utsatt dem för. Nu återstår en vecka med att ta hand om patrullutrustningen innan vinterskedet är helt avklarat.

Personlig blogg

Flygbasjägarna är en Försvarsmaktsresurs för undsättning av egen personal, s.k. Personnel Recovery. Flygbasjägarna är dessutom Försvarsmaktens spetskompetens avseende skydd av flygstridskrafterna där inhämtning av markunderrättelser åt flygtaktisk chef utgör en viktig del. Hunden är en naturlig del av flygbasjägarpatrullen och den tillför förmågor inget annat jägarförband besitter.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.