Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Vinter och vinterutbildning

flygbasjagarna

Isvaksbad i Ronneby.

Isvaksbad i Ronneby.

Sedan vecka 4 har vi haft vinter i Blekinge, precis som vi haft de senaste åren. Temperaturen har pendlat mellan -3 C och -18 C och snötäcket har successivt växt till ca 20 cm. Det har gett möjligheter för vår grundkurs att genomföra delar av sin vinterutbildning på hemmaplan. Skidteknik, strid på skidor, isvaksbad m.m. har genomförts, samtidigt som all daglig tjänst i sådant väder givetvis ger värdefulla dagar att vänja sig vid arbete i vintermiljö. Den planerade, återkommande vinterutbildningen i Kiruna har av ekonomiska skäl fått skäras ned till två veckor. Att grundläggande moment har genomförts lokalt medger att vi ändå når ganska långt i vintertjänsten även i år.

Ilastning av Herkules

Förutom grundkursen pågår en del planering inför vårens verksamhet. Idag har kompaniet även genomfört ”multitest styrka” för att stämma av statusen, givetvis med gott resultat. Samtidigt är vi för tillfället spridda över stora delar av landet. Två befäl stöttar andra förband med vinterutbildning i Kiruna, två befäl genomför lavin-utbildning i Åre, två befäl genomför överlevnadsinstruktörsutbildning i Kvikkjokk och en av oss genomför prickskytteutbildning i Arvidsjaur. Summa summarum – mycket vintertjänst för tillfället!

Isvaksbad GK

Isvaksbad

 

Personlig blogg

Flygbasjägarna är en Försvarsmaktsresurs för undsättning av egen personal, s.k. Personnel Recovery. Flygbasjägarna är dessutom Försvarsmaktens spetskompetens avseende skydd av flygstridskrafterna där inhämtning av markunderrättelser åt flygtaktisk chef utgör en viktig del. Hunden är en naturlig del av flygbasjägarpatrullen och den tillför förmågor inget annat jägarförband besitter.

1 kommentar

  • Norrland 13 februari 2012 17:42

    @ "två befäl genomför överlevnadsinstruktörsutbildning i Kvikkjokk".... Välkomna norrut... "Hittills kallast i år, Kvikkjokk med 42,7 minusgrader...smhi.se

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.