Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Nya närkampsinstruktörer

flygbasjagarna

Under vecka 46-47 genomförde tre yrkesofficerare och en soldat ur kompaniet Instruktörskurs Närkamp på Marinbasen i Karlskrona. Under högt tempo blandades personlig färdighetsträning med mycket bra pedagogisk utbildning och examinationer. Marinbasen har publicerat en artikel om kursen på forsvarsmakten.se. En syfte med deltagandet är att öka mängden närkampsträning på kompaniet, samt att bli bättre på att integrera det i övrig stridsutbildning och till viss del i vår tjänsterelaterade fysträning.

Nu under vecka 48 rullar grundkursen på som vanligt efter en veckas välförtjänt ledighet efter Lodjursmarschen. Bland annat står hundtjänst och grundläggande patrulltjänst på programmet. För andra pågår förberedelser inför kommande övningar och annan verksamhet, både för de sista veckorna innan julledigheten och inledningen av 2012. Det är fantastiskt roligt att planera övningar, att kombinera målsättningar och krav med olika fantasifulla scenarion i varierande övningsterräng.

Personlig blogg

Flygbasjägarna är en Försvarsmaktsresurs för undsättning av egen personal, s.k. Personnel Recovery. Flygbasjägarna är dessutom Försvarsmaktens spetskompetens avseende skydd av flygstridskrafterna där inhämtning av markunderrättelser åt flygtaktisk chef utgör en viktig del. Hunden är en naturlig del av flygbasjägarpatrullen och den tillför förmågor inget annat jägarförband besitter.

2 kommentarer

 • jonte 1 februari 2012 17:12

  Hejsan!
  Hur ofta åker erat förband ner till afg. eller liknande mål? Hur ser erat Förband ut "där nere" blir ni som ett skytteförband med deras uppgifter eller är ni ett självständigt, ja vad ska man säga jägarförband?

 • jonte 1 februari 2012 17:09

  Hejsan!

  Jag undrar hur era insatser ser ut i Afg.
  Blir ni som ett 'vanligt' skyttekomp. då? Eller hur är det utformat?

  Jag är väldigt sugen på att söka in till GMU4 och undrar om man kommer in och genomför utbildningen. Får man då välja om man vill fortsätta jobba som Flygbasjägare?

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.