Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Det kommer en vår

Olov Wimark

Vid Dragonmusikkåren har vi börjat få vårkänningar så smått. Sommarens marscher är i stort sett fastställda och ridningen har startat upp på allvar. Nu är vi till och med igång med musikridningen.

Rätt få musiker är nybörjare i år. Vi har två kollegor under utbildning och de satt upp idag. Vi har också några nya musikhästar som är på gång att skolas in i musikkåren. Alla sköter sig utmärkt, och det går fort framåt. Det handlar mest om tillvänjning egentligen, både hästar och musiker kan det de skall göra. Problemet är bara att allt skall göras samtidigt.

Det är fantastiskt att ha möjlighet att rida i vårt fina ridhus. Att ha de första ridpassen med fulltalig musikkår redan i februari är god framförhållning och effektiv övning. Rätt snart kan vi att börja på det figurativa programmet.

Säsongen i år ser ut ungefär som vanligt. Ni vet att ni kan vänta oss ut på stan i slutet av april. Kanske gör vi en eller annan oannonserad vända ut innan dess, men det får allt dröja några veckor dit. Det är ett säkert vårtecken när Dragonmusikkåren plötsligt spelar ute på Östermalm eller Gärdet.

Personlig blogg

Livgardets dragonmusikkår är den enda beridna musikkåren i Försvarsmakten. Musikkåren rider först i den beridna vaktparaden genom Stockholm till slottet, och ses som en av stadens största turistattraktioner. Musikkåren är stationerad på Livgardets kavallerikasern i Stockholm där högvaktens omkring 90 hästar finns. Musikkåren består av bleckblåsare och slagverkare. Dragonmusikkåren spelar såväl till häst som till fots och ger även sittande konserter.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *