Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Semestrar hägrar

Olov Wimark

LDK Oden

Dragonmusikkåren på väg till jobbet. Foto: Skriva med Ljus

Idag, torsdag, och imorgon kan ni se den beridna högvakten. Sen blir det semester för personalen och betessläpp för alla hästarna. Efter den 17 juni blir nästa vaktparad den 1 augusti.

Musikkåren skall spela vid invigningen av den nya galoppbanan i Bro på söndag, men det är det sista vi gör på försäsongen. Efter semestrarna har vi ett par veckor då vi förbereder höstens musik. Vi kommer dessutom att hinna gå ett par vaktparader till fots den 28 och 29 juli.

Vi tackar för en lysande försäsong, och ser fram emot att träffa er alla i slutet av sommaren igen.

Personlig blogg

Livgardets dragonmusikkår är den enda beridna musikkåren i Försvarsmakten. Musikkåren rider först i den beridna vaktparaden genom Stockholm till slottet, och ses som en av stadens största turistattraktioner. Musikkåren är stationerad på Livgardets kavallerikasern i Stockholm där högvaktens omkring 90 hästar finns. Musikkåren består av bleckblåsare och slagverkare. Dragonmusikkåren spelar såväl till häst som till fots och ger även sittande konserter.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *