Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Beriden högvaktspremiär

Olov Wimark

Dragonmusikkåren i Göteborg

Senaste gången man kunde se Dragonmusikkåren. Göteborg, 20 september 2015. Foto: privat.

Imorgon, onsdag 20 april, är premiärdag 2016. Livgardets Dragonmusikkår anför återigen högvaktsparaden från Kavallerikasernen till Kungliga Slottet.

För de flesta av oss är det här business as usual, men för några av våra nya kollegor är det verkligen premiär. Vid premiären har vi fyra adepter som kommer att förtjäna sina sporrar.

Foto: Joachim Müller.

Salutskjutning

Räkna med en viss förskjutning i schemat. Med anledning av att prins Carl Philip och prinsessan Sofia fått barn så skjuts det salut från Skeppsholmen. Vi brukar förskjuta avmarschen med tio minuter eller så för att inte ha hästarna precis i kvarteren kring kanonerna.

Personlig blogg

Livgardets dragonmusikkår är den enda beridna musikkåren i Försvarsmakten. Musikkåren rider först i den beridna vaktparaden genom Stockholm till slottet, och ses som en av stadens största turistattraktioner. Musikkåren är stationerad på Livgardets kavallerikasern i Stockholm där högvaktens omkring 90 hästar finns. Musikkåren består av bleckblåsare och slagverkare. Dragonmusikkåren spelar såväl till häst som till fots och ger även sittande konserter.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *