Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Uppspelningsvecka

Olov Wimark

Ymer har gått sina första beridna vaktparader nu under våren.

Ymer är fortfarande i sin hage

Dragonmusikkåren har börjat jobba efter sommarsemestern. De första dagarna går som vanligt åt till förberedelser. För den som aldrig slutat öva är det här sköna dagar, men den lyxen har man skaffat sig genom att jobba på semestern. För andra är det absolut nödvändigt för att orka med den tunga högvaktsperiod som väntar.

Från och med nu och fram till nästa långa semester kan var och en av oss räkna med att jobba varje dag. Även om vi inte åker in till Kavallerikasernen så kommer vi att öva sju dagar i veckan. Därför passar man på att vara lite ledig under sommaren, och det är bra att ha några övningsdagar innan högvakterna startar igen.

Mina kollegor kommer tillbaks till arbetsplatsen efter fyra veckors ledighet. Jag kommer tillbaks efter nästan ett helt års bortavaro. Jag gick nämligen på föräldraledighet i augusti. Planen var aldrig att vara borta såhär länge, det bara blev så. Nu när jag är här igen känns det väldigt positivt, och jag ser fram emot eftersäsongen.

Särskilt roligt skall det bli att få åka ut i landet och visa upp musikkåren. Vi turnerar till Helsingborg den 19 september, och till Göteborg den 20. Hoppas att ni kan vara där och möta oss.

En som tyckte annorlunda är hästen Ymer. Han har inte velat komma in ifrån hagen ännu, och trots idoga försök att fånga in honom så går han där ännu. Vi får se till att ta väl hand om honom när han kommer in igen, men vem kan förebrå den som vill förlänga sin semester lite?

Personlig blogg

Livgardets dragonmusikkår är den enda beridna musikkåren i Försvarsmakten. Musikkåren rider först i den beridna vaktparaden genom Stockholm till slottet, och ses som en av stadens största turistattraktioner. Musikkåren är stationerad på Livgardets kavallerikasern i Stockholm där högvaktens omkring 90 hästar finns. Musikkåren består av bleckblåsare och slagverkare. Dragonmusikkåren spelar såväl till häst som till fots och ger även sittande konserter.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *