Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Alla goda ting är tre: marimba, vibrafon och eufonium.

Louise Ekdahl

Utöver statsceremoniella uppdrag, beriden högvakt, turnéer och konserter som genomförs i helkår, kan musikerna formera sig i diverse spännande konstellationer som ger ännu fler möjligheter att skapa musik. Det finns ett tiomanna (tiohenna?)- band, en sextett och på fredag den 27:e, premiär för en helt ny trio: nämligen de formidabla Christian, Magnus och Anders, eller förlåt Ekstedt, Olsson och Ahlbin, som ska spela verk av bland andra Bach och Piazzolla på marimba, vibrafon och eufonium.

Platsen är Gustav Adolfskyrkan, ”den lilla kyrkan på backen bakom Garnisonen” och tiden 12.30. Sluka din lunchlåda kvickt som attan och ta sedan en frisk och rask promenad till den vackra lilla kyrkan för en dos finkulturell spis som en trevlig inledning på en helg du sedan sannolikt kommer tillbringa i mer profana miljöer. Man kan självklart även åka kollektivt: buss eller t-bana till Karlaplan eller förstås, köra sin egen kärra och parkera för dyra pengar i området, det kan det ju vara värt, lunchkonserten är nämligen gratis. (Det blir även premiär för undertecknad iförd M87, dagen till ära!)

Välkomna hälsar Ekdahl, Ekstedt, Olsson och Alhbin.

Foto: Christian Ekstedt

Personlig blogg

Livgardets dragonmusikkår är den enda beridna musikkåren i Försvarsmakten. Musikkåren rider först i den beridna vaktparaden genom Stockholm till slottet, och ses som en av stadens största turistattraktioner. Musikkåren är stationerad på Livgardets kavallerikasern i Stockholm där högvaktens omkring 90 hästar finns. Musikkåren består av bleckblåsare och slagverkare. Dragonmusikkåren spelar såväl till häst som till fots och ger även sittande konserter.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *