Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Ett år med Dalabataljonen !

dalabataljonen

Ett år har passerat och vilket år jag har upplevt med Bataljonen! 8 st eftersök och 2 st skogsbränder varav den ena var den stora branden i Västmanland. Att vara med i händelsens centrum som jag varit detta år har överträffat dom flesta naturupplevelser som jag annars upplever med min kamera. Ett härligt gäng att följa och kvinnor och män som inte backar för tuffa uppgifter utan ställer upp när så det behövs. Som naturfotograf  har det ju innebärt en hel del omställningar för en annan som är van vid naturupplevelser bland älgar och allt det där andra som man söker på sina utflykter i det fria.

IMG_8890

Skulle kunna skriva om en mängder saker som jag upplevt med bataljonen men det får bli i någon annan blogg. Besöket av försvarsministern vid Bataljonens GRK kfö är ju en sån där händelse man kommer att minnas . Och ett ord måste nämnas om dessa GRK soldater som visade upp sina kunskaper och man kan du se deras vilja och glädje över att vara en del av detta försök.

IMG_7092

Och där vägarna har varit försvåra att passera så har bataljonen Pionjärer byggt en bro. Inget stoppar Dalabataljonen på dess väg. Jag har lärt mig massor under detta år inte bara vad bataljonen kan utan vilket gäng som är samlat under dess fana. En upplevelse för en annan som kommer leva kvar under vintermörkret.

IMG_1579

Bataljonens musik kår lämnar avtryck efter sig där dom drar fram i Sverige och även utomlands. Nästa år hoppas jag att få vara med lite mer med dessa hemvärnskamrater och dokumentera deras marsch fram.

IMG_8536

Jag har haft ett år som fått mig att växa en hel del som fotograf och kan lova det finns många där ute som vart avundsjuka på detta . Bildmässigt så har man börjat lära sig alla vinklar och sånt, i skogen där är det enklare för älgen den bara står där och glor men det gör inte dessa masar och kullor.

IMG_0584

Så till sist vill jag tacka för ett år som skänkt mig en massa glädje och se att vår vilja är stor att göra en insats och en skillnad. En sista bild från året får visa att jag blickar framåt mot ett nytt år i uniform och med kameran i högsta hugg

IMG_8771

Får önska er alla en riktig God-jul och ett Gott Nytt år !

Peter

Personlig blogg

Infobefäl/fotograf vid Dalabataljonen.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *