Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Om förbandet

468714_374914929219760_1087466838_o

Combat Camera är en nationell strategisk resurs som lyder under Försvarsmaktens insatsstab. Förbandet dokumenterar Försvarsmaktens verksamhet i Sverige och utomlands genom film- och stillbildsfotografering.

Syftet är att ge och bidra till att chefer på alla nivåer får bättre lägesuppfattning och visuellt underlag för beslut och utvärdering.

Chefen ska även kunna använda Combat Camera som ett verktyg för att bekräfta en viss händelse eller påvisa hur pågående och genomförd verksamhet har bedrivits.
Förbandet bidrar samtidigt med resurser till informationstjänsten inom Försvarsmakten.

Combat Camera-specialisterna är kombattanter och har förmåga att följa svenska soldater och sjömän på alla platser de verkar och över alla konfliktnivåer. Stora krav ställs därför på soldatfärdighet.

Combat Camera har funnits som förband i Försvarsmakten sedan 1 januari 2009.