Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Fjällutbildning vid Kebnekaise med AJB

Combat Camera

Blivande jägare och förstärkningssoldater från AJB fick sin grundläggande fjällutbildning kring Kebnekaisemassivet för några veckor sedan. Officerare och soldater från bergsplutonen höll i moment som bland annat innefattade klippklättring i vintermiljö, självräddning med isyxa och framryckning i replag över glaciär.

Under veckan besteg soldaterna och officerare Kebnekaise där turen gick över storglaciären, via Hallspasset och Nordtoppen för att sist kamvandra till Sydtoppen, Sveriges högsta punkt.

/Jimmy Croona

Blivande jägarsoldater och förstärkningssoldater från AJB genomgår grunder framryckning över glaciär och i brant snömiljö.

Blivande jägarsoldater och förstärkningssoldater från AJB under klätterutbildning i vintermiljö, en del i grundutbildning fjällmiljö.

Blivande jägarsoldater från AJB gräver snökantsgrotta, snöka, under sin grundläggande fjällutbildning.

Blivande jägarsoldater från AJB gräver snökantsgrotta, snöka, under sin grundläggande fjällutbildning.

Blivande jägarsoldater och förstärkningssoldater från AJB under utbildning i fjällmiljö.

Blivande jägarsoldater och förstärkningssoldater från AJB toppbestiger Kebnekaise. Turen gick över storglaciären, via Hallspasset och Nordtoppen för att sist kamvandra till Sydtoppen, Sveriges högsta punkt.

 

Blivande jägarsoldater och förstärkningssoldater från AJB toppbestiger Kebnekaise. Turen gick över storglaciären, via Hallspasset och Nordtoppen för att sist kamvandra till Sydtoppen, Sveriges högsta punkt.

Personlig blogg

Det här är Combat Cameras fotoblogg, bilderna är från soldatens dammiga vardag till välputsade högtid, från den dramatiska händelsen till ett dråpligt ögonblick. Förbandet Combat Camera dokumenterar Försvarsmaktens verksamhet genom film- och stillbildsfotografering, i Sverige och utomlands, med alla vapenslag, från utbildning till väpnad strid.

1 kommentar

  • Angelica 27 maj 2016 08:21

    Härliga bilder!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *