Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Stridsdokumentation i Norge

Combat Camera

Under övningen Cold Response i Norge sitter specialist Thorstensson i bakvagn i stridsfordon 90 och skriver en bildlogg. Kriget ställer hårda krav och den enda metoden som finns tillgänglig är att skicka bilderna med ordonnans bakåt till högre chef.  I övningens startskede har 191.pansarbataljonen från I19 i BODEN fått uppgiften att försvara tagen terräng mot en mekaniserad fiende. Truppen har tagit stridsställning i både betäckt terräng och bebyggelse. Övning Cold Response omfattar cirka 15000 deltagare från 15 nationer varav ca 2000 man är svenskar. Övningen har ett fiktivt scenario baserat på en internationell krissituation och genomförs som en tillämpad dubbelsidig övning.

Under övningen Cold Response i Norge sitter specialist Thorstensson i bakvagn i ett stridsfordon 90 och skriver en bildlogg. Kriget ställer hårda krav och den enda metoden som finns tillgänglig för att skicka bilder är med ordonnans bakåt till högre chef.
Övning Cold Response omfattar cirka 15000 deltagare från 15 nationer varav ca 2000 man är svenskar. Övningen har ett fiktivt scenario baserat på en internationell krissituation och genomförs som en tillämpad dubbelsidig övning.

En Combat Camera-specialist dokumenterar pansarbataljonens verksamhet. I övningens startskede har 191.pansarbataljonen från I19 i BODEN fått uppgiften att försvara tagen terräng mot en mekaniserad fiende. Truppen har tagit stridsställning i både betäckt terräng och bebyggelse. Övning Cold Response omfattar cirka 15000 deltagare från 15 nationer varav ca 2000 man är svenskar. Övningen har ett fiktivt scenario baserat på en internationell krissituation och genomförs som en tillämpad dubbelsidig övning.

Personlig blogg

Det här är Combat Cameras fotoblogg, bilderna är från soldatens dammiga vardag till välputsade högtid, från den dramatiska händelsen till ett dråpligt ögonblick. Förbandet Combat Camera dokumenterar Försvarsmaktens verksamhet genom film- och stillbildsfotografering, i Sverige och utomlands, med alla vapenslag, från utbildning till väpnad strid.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *