Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Sluttampen

blackhawk

Efter en långdragen kamp mot det monstervirus som lyckades infektera min dator för en tid sedan, har slutligen det goda än en gång bekämpat ondskan. Datorn är frisk igen och genom detta kan bloggen få den uppdatering som den borde ha fått för mycket länge sedan.

Även om tiden som gått sedan senaste inlägget är lång så har inte dagarna skiljt sig värst mycket åt sedan vi hoppade in på vår avionikkurs. Vi blir undervisade om 3 system åt gången, försöker sedan samsas om att få felsöka på den enda felsökningsmaskinen som skolan har hunnit införskaffa och slutliggen avläggs det ett prov på det vi ska ha lärt oss. Därefter börjar cirkeln om på nytt med tre nya system, och så vidare. En viss friktion har lyckats uppstå i och med den begränsade möjlighet som finns att låta alla arbeta samtidigt, något som i en del fall resulterat i sessioner av stillasittande och tumrullande. För nästa grupp om åtta, de svenskar som kommer börja efter att vi lämnat landet, ska det möjligtvis bli bättre ruljans i och med att nästa felsökningsmaskin snart kommer till skolan (så var det i alla fall sagt innan jul att det skulle bli).
I livet utanför skolan har vi överlevt ett par tornadovarningar. Under en av dem gick den lokala nyhetskanalen på högsta växeln, med reportrar utplacerade i de största städerna i området. I realtid gick det att följa hur det i en grannstad, till reporterns stora förtjusning började regna, alltmedan han utbrast hur otroligt intressant och spännande det hela var:
”Well Tom! We just got rain, Tom! Just got rain!! It’s really raining here Tom!”
Mycket mer än ett blåsigt regn blev det dock inte för vår del. Den nyhetsnyfikna läsaren kommer säkert ihåg att en hel drös andra delstater fick det lite tuffare, med bortblåsta småstäder och ett fåtal dödsoffer. Värt att notera är att tornadosäsongen inte ens startat officiellt ännu.
Förklaring till bilderna (som hemska internet explorer inte låter mig placera snyggare än sådär fult): På den övre bilden ses en del av klassrummet där vi på varje plats kan navigera de skärmar som sitter i helikoptern. Strax under det syns en liten del av cockpit under en felsökningsprocess, och till vänster om det kan man beskåda det bakre avionikutrymmet där man som tekniker får krypa omkring och göra mätningar på kontakterna (det är varmt och mysigt, och ganska rymligt).

Personlig blogg

11 april 2011 offentliggörs det att Sverige ämnar köpa 15 exemplar utav helikoptertypen UH-60M Black Hawk av den amerikanska armén.

Den här bloggen handlar om utbildningen som några av systemets tekniker genomgår i USA, hur livet kan te sig under ett halvår i ett fjärran land, med alltifrån kulturkrockar till utmaningarna på skolan.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *