Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Ceremoni, hurra hurra!

blackhawk

Idag var en stor dag. Stor för Sverige, ännu större för den grupp med pionjärer som flögs hit till staterna i våras för att som första grupp genomgå den här utbildningen. Idag hölls nämligen en ceremoni för att förklara dem som klara med sin tid på skolan. På plats fanns elevernas respektive med barn, lärare från skolan och så den lilla stolta skaran av ofärdiga elever som vi utgjorde.
Tillställningen startades upp med inblandade parters respektive nationalsång, och därefter hölls ett tal av en amerikan som hade lusläst det svenska flygvapnets 85-åriga historia. Han lyckönskade våra kollegor som sedan fick motta medaljer och de amerikanska vingarna. Det hela var mycket gemytligt.
I slutet av mars är det vår tur att stå där framme och känna oss nöjda. Det känns långt kvar tills dess.
Grattis igen!

I och med detta blir vi nu helt utlämnade åt våra öden, som ensamma svenskar på skolan. Inte förrän i februari nästa år kommer nästa grupp ivriga tekniker hit för att gå i våra fotspår.

Nu till något helt annat. Vi stötte på en man inne på gymmet som faktiskt hade varit i Sverige. Han tyckte på det hela taget att det var ett trevligt land. Det enda dåliga var maten. Han tyckte att det var jobbigt att man var tvungen att äta sill 3 gånger om dagen. Vi undrade då var han varit och varför han tvingats äta sill hela tiden, det visade sig att han hade varit i Göteborg.

Personlig blogg

11 april 2011 offentliggörs det att Sverige ämnar köpa 15 exemplar utav helikoptertypen UH-60M Black Hawk av den amerikanska armén.

Den här bloggen handlar om utbildningen som några av systemets tekniker genomgår i USA, hur livet kan te sig under ett halvår i ett fjärran land, med alltifrån kulturkrockar till utmaningarna på skolan.

2 kommentarer

  • DEN 7 december 2011 23:40

    Alla äter sill i staden Glenn...

  • Jen 6 december 2011 12:47

    Stackars amerikanaren, och inte fick han sillen friterad heller!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *