Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Norgeflygning

attblitransportpilot

Innan vi tog semester så gjorde vi den såkallade norgeflygningen. Det är en av delarna på TFHS som jag verkligen sett fram emot. I Norge finns massor av rätt svåra och knepiga inflygningar och tanken är helt enkelt att vi ska öva på just svåra instrumentinflygningar.


Här är en inflygning till Alta i norra norge. Som ni kommer se så hade vi knappt ett moln under flygveckan och strålande sol. Tanken med denna vecka är också att bekanta sig med procedurer i dåligt väder, is och snö. Ja så blev det kanske inte riktigt för vår del, utan dem delarna fick vi diskutera istället.

 

Vi flög en vecka i Norge och utgick från Luleå, på grund av att vi helt enkelt inte kunde övernatta i Norge i dagens läge. Men det funkade fint och vi är glada att vi ens fick komma in och flyga i Norge. Vi hann med att besöka i princip alla flygplatser i norra Norge och passade även på att turista lite, från flygplanet såklart.

Här tog vi en tur förbi nordkap, nordligaste delen på fastlandet! Mycket trevlig vecka, men också intensivt. Att flyga omkring såhär kräver en hel del planering, omplanering och är en logistikövning i sig. Tidiga mornar och sena kvällar, men helt klart värt det!

Det vi har kvar nu är en liknande resa fast i Europa, den blir nog inte helt lätt med alla restriktioner som dyker upp allt eftersom. Men det är ett bekymmer som får lösa sig efter semestern helt enkelt.

 

 

 

 

Personlig blogg

Här kan du läsa om min tid som officersaspirant på militärhögskolan Karlberg samt vägen till transportpilot i försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.